6 Δεκ 2006

"Άνθρωποι Και Γάτες" - Ανθολογία Διηγημάτων (2006)

...Πήρε λοιπόν τη γάτα κι από 'δώ πάν' κι άλλοι. Και από τότε λένε τους κατοίκους της πολιτειούλας "γάτες του Μπωζανσί". Αλλά η γέφυρα είναι ακόμη εκεί και τα παιδάκια τρέχουν, κάνουν ποδήλατο και παίζουν πάνω της.
Ελπίζω να σου αρέσει αυτή η ιστοριούλα.
ΝΟΝΝΟ
ΥΓ.: Ο διάβολος, συνήθως, μιλάει μιαν εντελώς δική του γλώσσα, που λέγεται αλαμπουρνέζικα, και κάνει ρίμες κατά πως του 'ρχεται, αλλά, όταν είναι πολύ θυμωμένος, μιλάει πολύ κακά γαλλικά, αν και μερικοί που τον έχουν ακούσει, λένε πως η προφορά του είναι δουβλινέζικη.
(Η Γάτα και ο Διάβολος, Τζαίημς Τζόυς)
*Μια συμπαθητική ανθολογία διηγημάτων, που ετοίμασαν οι Εκδόσεις Ποντίκι, σε μετάφραση Γιούλης Τσίρου. Πέρα από τα γνωστά διηγήματα, "Ο μαύρος γάτος" του 'Εντγκαρ Άλαν Πόε και "Η ώρα" του Σαρλ Μπωντλαίρ, παρουσιάζονται ιστορίες.. γατίσιες οκτώ σπουδαίων λογοτεχνών. Ο Άγγλος νομπελίστας συγγραφέας(κυρίως παιδικών) Κίπλινγκ, ο Γερμανός λογοτέχνης Σκάζα-Βάις, οι κορυφαίοι Γάλλοι συγγραφείς του 19ου αιώνα Ντε Μωπασάν, Ζολά και Σιντινί Κωλέτ μέχρι τον σπουδαίο αμερικανό νομπελίστα Χέμινγουέι, το Δανό Λέοπολντ και τον Ιρλανδό Τζόυς." Ν.Ι.Π.