11 Δεκ 2006

Μια Πρωτοπόρα Κίνηση : Καλλιτέχνες Ενάντια!


ΕΠΕΙΔΗ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ...

ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ...

ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΙΤΑΜΕ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΦΩΤΕΙΝΟ...

ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Όπως η ανάγκη της δημιουργίας είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη, η πηγαία καλλιτεχνική έκφραση δε μπορεί παρά να συνδέεται άρρηκτα με την φιλοσοφία που στο επίκεντρό της έχει την ανθρώπινη εξέλιξη.

* ενάντια στη βία του ατομικισμού, μανίας της αναγνώρισης της έλλειψης χώρων και χρόνου έκφρασης,

* ενάντια στις διακρίσεις και τα πάσης φύσεως κυκλώματα,

* υπέρ της ισότητας όλων μας απέναντι στην ανάγκη της δημιουργίας και στην ελευθερία έκφρασης,

* υπέρ της διαφορετικότητας των ιδεών και των απόψεων και της πολυμορφίας των προτάσεων,

* υπέρ της ανατροφοδότησης και της εξέλιξης που εγγυώνται οι γόνιμες συγκρούσεις ενάντια στην καλλιτεχνική στασιμότητα της εποχής, που αντανακλά, σα σημείο των καιρών, μια βαθιά προσωπική και κοινωνική κρίση στην οποία έχουμε περιέλθει και την οποία (προ)καλούμαστε να ξεπεράσουμε, παρασέρνοντας μαζί και ολόκληρη την ανθρωπότητα που παραδοσιακά περιμένει από τον χώρο της τέχνης πρωτοπορία, μαχητικότητα και πρόταση.

Ας ενώσουμε την καλλιτεχνική μας ανησυχία στην αναζήτηση της αλήθειας πέρα από το απόλυτο που καταδυναστεύει την εποχή μας, πέρα από την απαισιοδοξία και την καταστροφολογία που περιορίζουν, τη γνώση και την γόνιμη επαφή μας.

Ας ενώσουμε την ευαισθησία μας στην αποκάλυψη της καλλιτεχνικής ταυτότητας των ημερών μας σε μια κατεύθυνση που να δικαιώνει τον ανθρώπινο νου και τον πολιτισμό του.

Ας ενώσουμε το βλέμμα κι ας τολμήσουμε, επιτέλους, να κοιτάξουμε ψηλά, στο φως, δικαιώνοντας τη φύση μας, ως εξ' ορισμού Άνθρωποι.
Αν νιώθεις κάτι ανάλογο :

* έλα να διοργανώσουμε σειρά εκδηλώσεων εκθέσεων , συναυλιών ενάντια σε διαφορετική, κάθε φορά, μορφή βίας. Απευθύνσου στον κόσμο γύρω σου, διαδίδοντας αυτή την προσπάθεια, ή πρότεινε και συ την προσωπική σου δημιουργία όπου ταιριάζει.

* έλα να δημιουργήσουμε CD-ROM εικαστικής και μουσικής έκφρασης ενάντια στη βία.

* έλα να κυκλοφορήσουμε έντυπο παρουσίασης φρέσκων και αισιόδοξων απόψεων για τη ζωή και την τέχνη μας, προβολής ανεξάρτητων κυκλοφοριών και εκδηλώσεων και γνωριμίας με νέες οπτικές και εναλλακτικές προτάσεις δημιουργίας που πιθανά να μας εμπνεύσουν στο εξής.

* έλα να δημιουργήσουμε ομάδες προσωπικής εργασίας, σε μια προσπάθεια επαφής με ότι κρύβουμε μέσα μας και ενδυνάμωσης της πίστης ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στην πρόκληση των καιρών.

* μείνε, ακόμα, απλά σ' επαφή μαζί μας στέλνοντας μας τα στοιχεία σου (ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail), για να σε ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες μας.

Yπεύθυνη Eπικοινωνίας: Μάρα Pέπα
e-mail: oneirodromio@anemologio.gr