29 Σεπ 2009

Μετ' εμποδίων το νέο τεύχος του περιοδικού Βακχικόν..


Αγαπητοί φίλοι/ες,

ευελπιστούμε στις 15 Οκτωβρίου (ημέρα Πέμπτη) να είμαστε καλά και να καταφέρουμε (επιτέλους!) να κυκλοφορήσουμε στο διαδίκτυο το τεύχος 7 του αναβαθμισμένου ιστοχώρου του περιοδικού γραμμάτων και τεχνών "Βακχικόν".

παράλληλα ελπίζουμε να σας ανακοινώσουμε τη νέα ραδιοφωνική συχνότητα (στα ερτζιανά ή στο διαδίκτυο) που θα φιλοξενήσει την εκπομπή "Βακχικόν", η οποία απέχει από τον ραδιοφωνικό στίβο -όπως θυμάστε, από τα τέλη του περασμένου Απριλίου.

από την έκδοση του τεύχους 6 τον Ιούνιο του 2009 έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, που όμως είχε το αντίθετο (από μια σκοπιά) αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκαμε. κάποια σχέδια, κάποιες σκέψεις τις κάναμε πράξεις. Κάποιες όχι. Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Ή δεν είμαστε τόσο έμπειροι. Δεν ξέρω. Σε αυτό το αναλγητικό, κατά τα άλλα, καλοκαίρι των αποφάσεων δεν "περπάτησε" σωστά μαζί μας και η τεχνική υποστήριξη. Η εταιρεία που μας αναβάθμισε το σάιτ τον Απρίλιο εξαφανίστηκε, η νέα εταιρεία που μας υποσχέθηκε θαύματα (που μερικά αποκαλύψαμε σε μερικούς από εσάς με ενθουσιασμό) τελικώς δεν τα κατάφερε και εν τέλει καταλήξαμε σε μια συμβιβαστική λύση (όμορφης, όμως) αναβάθμισης του ιστοχώρου μας.

για πρώτη φορά από τη γέννηση του "Βακχικόν" είτε ως ενημερωτικό μπλογκ είτε ως τριμηνιαίο περιοδικο δεν τηρήσαμε τις ημερομηνίες μας. Μάλιστα, την έκδοση τoυ τεύχους τη μεταφέραμε δυο φόρες. Για όσους γνωρίζουν μερικούς από εμάς, αυτό για το "Βακχικόν" είναι ένα πλήγμα. Έχουμε το δημοσιογραφικό μικρόβιο του deadline και του "τυπογραφείου", τι να κάνουμε...

προαναγγελία : με την κυκλοφορία του νέου τεύχους και πέραν της τριμηνιαίας έκδοσής του, το περιοδικό "Βακχικόν" θα ανανεώνεται με ένα νέο κείμενο (δοκίμια, γνώμες, συνεντεύξεις, αφιερώματα, ποιήματα, διηγήματα, αναγνώσεις, παρουσιάσεις, εκθέσεις κ.ά) κάθε Δευτέρα!

το νέο τεύχος : ενδεικτικά σας αναφέρουμε την αποκλειστική συνέντευξη της βραβευμένης συγγραφέως Έλενας Μαρούτσου (με το Athens Prize Literature 2009), τη βραβευμένη ταινία " Η Ιστορία ενός Φιλήσυχου ανθρώπου" του Γιώργου Μπακάλη (στο πρόσφατο 32ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας), το ποίημα-παρέμβαση του γνωστού ροκ τραγουδιστή Γιώργου Τσίγκου, τις ακυκλοφόρητες μεταφράσεις στα ελληνικά κειμένων του Μάλκολμ Λόουρι από τον μεταφραστή Παναγιώτη Χαχή, ανέκδοτα ποιήματα γνωστών συγγραφέων του διαδικτύου όπως ο Θοδωρής Βοριάς, ο Δημήτρης Παλάζης και ο Κώστας Μπραβάκης, ένα ταξιδιωτικό κείμενο της σκηνοθέτιδος Λουκίας Ρικάκη από το Ιράν, μια νοσταλγική συζήτηση του Σωτήρη Κακίση με τον αείμνηστο Χρήστο Βακαλόπουλο για την κωμωδία εν γένει (πίσω στα '80s) κ.ά


Καλοί μου φίλοι/ες, σύντομα θα είμαστε κοντά σας και το επόμενο "βακχικό" πάρτι έπεται!


εκ της ομάδας του περ. "Βακχικόν"

Νέστορας Ι. Πουλάκος

29 Σεπτεμβρίου 2009