31 Οκτ 2009

Συνέντευξη της Ηλέκτρας Τσακαλία..

Συνέντευξη στον Νέστορα Πουλάκο
npoulakos@apogevmatini.gr

Είναι νέα, φρέσκια, ωραία και ταλαντούχα ηθοποιός. Ούτε λίγο ούτε πολύ η εμπειρία της στην υποκριτική βαστά τουλάχιστον πέντε χρόνια, έχοντας συμμετάσχει σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, σε κάποιες τηλεοπτικές σειρές κι έχοντας ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο του κινηματογράφου. Η Ηλέκτρα Τσακαλία, με σπουδές ψυχολογίας και θεάτρου στην Αγγλία και την Αθήνα, είναι το πρόσωπο της εβδομάδας για τη χαρακτηριστική ερμηνεία της στη μαύρη κωμωδία του Κλεάνθη Δανόπουλου, “Στο βάθος κήπος”.
Ερμηνεύει την Αναστασία, την ερωτευμένη και συνάμα πανέξυπνη σύζυγο του Βασίλη Μαυρογεωργίου (Φαίδωνας), που δεν σταματούν ν' ανακαλύπτουν... πτώματα στον κήπο του σπιτιού τους. “Αν έβρεχε πτώματα στον κήπο μου θα ήταν ένα δύσκολο ζήτημα που η λύση του θα περιείχε τηλέφωνο σε αστυνομία και φίλους, πολλή καθαριότητα και φιλοσοφία. Θα διέλυε και την ψευδαίσθηση ότι ο κήπος μου είναι μια όαση μακριά από τα δύσκολα της ζωής”, μας λέει χαριτολογώντας η νεαρή ηθοποιός. Και συνεχίζει, “ζω στην Αθήνα που είναι χτισμένη πάνω σε αρχαίες Ελληνικές και ρωμαϊκές γειτονιές, που έχει περάσει πολέμους με νεκρούς, εμφύλιους και μπόλικη πολυτεχνία. Δεν έχω αυταπάτες. Υπάρχουν χιλιάδες νεκροί στον κήπο...”.
Στη βάση της ιστορίας του Κλεάνθη Δανόπουλου δίνεται μεγάλη έμφαση στην ολοκλήρωση του ζευγαριού : στη δημιουργία μιας οικογένειας με πολλά παιδιά σ' ένα όμορφο και ειδυλλιακό περιβάλλον. “Η οικογένεια στο τέλος της ταινίας σχηματίζεται από ένα ερωτευμένο ζευγάρι καλών και αγαθών ανθρώπων που ζει μαζί επιτυχώς. Έχουν αγάπη, αλληλοεκτίμηση, επιείκεια. Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι εύπορο οικονομικά και ψυχικά που θέλει παιδιά και μπορεί να τα μεγαλώσει και να τα στηρίξει. Οι συνθήκες αυτές μοιάζουν ιδανικές”, εξηγεί στην “Α” η κ. Τσακαλία. “Ο ερχομός ενός παιδιού δεν ολοκληρώνει αυτομάτως μια οικογένεια. Μια ολοκληρωμένη οικογένεια δεν ορίζεται μόνο από τη σύνθεση της. Άλλωστε καλός γονιός είναι εκείνος που βοηθά το παιδί του να εμπιστεύεται τον εαυτό του, να ανοίξει τα φτερά του και να πάει όπου θέλει αυτό”.
Ενθουσιασμένη από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία “Στο βάθος κήπος”, η Ηλέκτρα Τσακαλία δηλώνει ότι θέλει να κάνει όσο μπορεί ταινίες πολλές και διαφορετικές. “Με το “Στο βάθος κήπος” γέλασα πολύ και ταξίδεψα στο παραμύθι του. Η ταινία μ' έκανε να θυμηθώ αυτό που είχα ξεχάσει. Αυτό που ξέχασα ότι πάντα ήθελα. Αυτό που δεν είχα καταλάβει ότι ψάχνω. Και, κυρίως, το τραγούδι “Μπροστά σου κοίτα” του Νίκου Σπυρόπουλου και της Αφροδίτης Ρήγα είναι αυτό που περιέχει τη μάτια και την πρόθεση της ταινίας”.

*Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στη "Σαββατιάτικη Απογευματινή" (φύλλο 31-10).