15 Μαρ 2010

"Ταξιδιάρα ψυχή" , μια ταινία για τον Γιάννη Αγγελάκα

17-03-10 ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ 12ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ "ΤΑΞΙΔΙΑΡΑ ΨΥΧΗ"

"Ταξιδιάρα ψυχή" , μια ταινία για τον Γιάννη Αγγελάκα στα χρόνια της Alltogethernow , είναι ο τίτλος . Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του. Θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας, τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση και αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλειψε. Στα 2 χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα, βλέπουμε τις μουσικές συναντήσεις με τους συντρόφους του και την εξέλιξη των μουσικών διαδρομών τους μέσα από μια αναζήτηση στα ακούσατα της παιδικής τους ηλικίας, το ρεμπέτικο, τα ηπειρώτικα πολυφωνικά, τις κρητικές μελωδίες. «Μέσα μου ο αέρας που φυσά δεν λέει να ημερέψει, μου ξεσηκώνει την καρδιά και μου σκορπάει την σκέψη».

Οι προβολές του ντοκιμαντερ θα γινουν στο Ολύμπιον την Κυριακή 14 Μαρτίου, στις 20:00 και στο Τζων Κασσαβέτης την Τετάρτη 17 Μαρτίου, στις 22:30

Μετά από την Α' προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει πάρτι στο κλαμπ Residence με τους Γιάννη Αγγελάκα –Ντίνο Σαδίκη να παίζουν ζωντανά αλλά και τον Γιάννη να επιλέγει μουσικές στα decks.