12 Οκτ 2010

VAKXIKON NIGHTS @ RADIOONAIR

Το Περιοδικό Γραμμάτων & Τεχνών Βακχικόν
επιστρέφει στα web ερτζιανά

Vakxikon Nights
Κάθε Τρίτη
10 με 12 το βράδυ
στο
www.radioonair.gr

Με επίκεντρο τη λογοτεχνία και την ποίηση - άλλωστε ο κάθε μήνας αφιερώνεται σε έναν ποιητή. Με θέματα που αντλούνται και αναπτύσσονται περαιτέρω από την ύλη του τρέχοντος -κάθε φορά- τεύχους και του φρέσκου -πάντοτε- καλλιτεχνικού Νέου της Εβδομάδας. Με καλεσμένους δημιουργούς από όλα τα φάσματα των τεχνών, που πρέπει να βγουν δημοσίως και να τα πούν καθότι "πνίγονται" από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. Με προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές πρεμιέρες. Με μια περιεκτική ανάγνωση της τρέχουσας πολιτιστικής επικαίροτητας εν είδει προπαγάνδας (Πρέπει Να Πάτε!).

Ο Νίκος Μπίνος (aka Flaubert) στη μουσική επένδυση και τα σχόλια, ο Νέστορας Πουλάκος (aka Poul de la Poul) στη δημοσιογραφική επιμέλεια και τον συντονισμό, ο Τάσος Ρήτος (aka Μουσικός Προπαγανδιστής) & ο Στράτος Π. (aka Proust) με τη βοήθεια τους από τη Θεσσαλονίκη και την Ιταλία αντίστοιχα καθώς και με την παρουσία τους όποτε τους δίνεται η ευκαιρία, αποτελούν την ομάδα παραγωγής της εκπομπής Vakxikon Nights.

Κάθε Τρίτη από το στούντιο του www.radioonair.gr στον Υμηττό

Τίποτα δεν είναι αληθινό, η Προπαγάνδα συνεχίζεται

Από αυτή την Τρίτη 12 Οκτωβρίου

--> Στις 12/10 διαβάζουμε ποίηση Σωτήρη Κακίση, επαναπροσεγγίζουμε τις μεταφράσεις της Κατερίνας Καντσού (στην Ιρλανδέζικη ποίηση), του Γιώργου Μπλάνα (στο δοκίμιο του Σέλεϋ), του Δημήτρη Παλάζη (στην ποίηση της Αχμάτοβα) και του Χρίστου Κρεμνιώτη (στην ποίηση του Κουαζίμοντο). Επίσης, κάνουμε μια επισκόπηση της πολιτιστικής επικαιρότητας και μοιράζουμε διπλές προσκλήσεις για το θεατρικό "Το Νησί", που ξεκινά στο Θέατρο Ειλισσός στις 15 Οκτωβρίου. Με τις μουσικές επιλογές του Flaubert και τα εισαγωγικά του Poul de la Poul.