24 Μαρ 2012

Παγκόσμια Ιστορία της Τρομοκρατίας - Γιώργος Μπλάνας [Έκδοση Vakxikon.gr]

Tην έκδοση μπορείτε να τη διαβάσετε και την κατεβάσετε εδώ.

Το μικρό αυτό βιβλίο δεν έχει καμία σχέση ούτε με την επιστήμη ούτε με την επιστημονική μελέτη της τρομοκρατίας. Ο συγγραφέας ισχυρίζεται πως: Τρομοκρατία είναι αυτό που κάνουν οι άνθρωποι στους ανθρώπους επειδή είναι άνθρωποι. Δηλαδή, επιμένει να μην τρομοκρατείται από τη λογική της λογικής και συγκροτημένης ανάλυσης του ζητήματος, πιστεύοντας ακράδαντα πως μόνον έτσι μπορεί να έχει κάποια ελπίδα να ζήσει τη ζωή του (όσο τον αφήσουν οι τρομοκράτες αντιτρομοκράτες) σαν δική του ζωή. Διαβάζει, λοιπόν, ορισμένες σημαντικές σελίδες του Best Sheller που ονομάζουμε τρομοκρατία και αφηγείται τι δεν είδε ρητά διατυπωμένο. Δεν ξέρει τι άλλο μπορεί να κάνει ως συγγραφέας για επισημάνει στους συνανθρώπους του πως ο μόνος πραγματικός τρομοκράτης είναι ίσα-ίσα αυτός που τρέχει πάνω-κάτω φωνάζοντας πως κινδυνεύει από τρομοκράτες. Το βέβαιο είναι πως διαβάζοντας τους τρόμους του ξεχνάει τους τρόμους του κανείς.

Γιώργος Μπλάνας

Ο Γιώργος Μπλάνας γεννήθηκε το 1959. Ζει στην Αθήνα. Έχει γράψει ποίηση και δοκίμιο, μεταφράζει συστηματικά για περισσότερα από τριάντα χρόνια, ενώ έχει ασχοληθεί με το πεζό και την κριτική βιβλίου. Εμφανίστηκε στην ποίηση το 1987 με τη συλλογή Η Ζωή Κολυμπά σαν Φάλαινα Ανύποπτη πριν τη Σφαγή (Εκδόσεις Υάκινθος). Ακολουθούν οι συλλογές : Η Αναπόφευκτη Ανθηρότητά σου (Εκδόσεις Διάττων, 1990), Νύχτα (Εκδόσεις Νεφέλη, 1991), Παράφορο (Εκδόσεις Δελφίνι, 1997), Άννα (Εκδόσεις Ερατώ, 1998), Η Απάντησή του (Εκδόσεις Νεφέλη, 2000), Επεισόδιο (Εκδόσεις Νεφέλη, 2002), Τα Ποιήματα του Προηγούμενου Αιώνα (1987-1997) (Εκδόσεις Ερατώ, 2004), Φώτης Αγγουλές (Εκδόσεις Ηλέκτρα, 2008), Ωδή Στον Γεώργιο Καραϊσκάκη (Εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2010), Στασιωτικά (Εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2011).

Σημείωση: Η διανομή του e-book πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία www.fairbooks.gr, www.myebooks.gr, www.captainbook.gr, www.free-ebooks.gr, www.e-bookshop.gr.