25 Απρ 2012

"Τα πάντα απο-ρήτος / History of music and poetry : Lust for Life" - No 14

Photo downloaded by  http://www.bukowskigallery.com

Written by David Bowie & Iggy Pop


Here comes Johnny Yen again
With the liquor and drugs
And a flesh machine
He's gonna do another strip tease

Hey man, where'd you get that lotion?
I've been hurting since I bought the gimmick
About something called love
Yeah, something called love
Well, that's like hypnotising chickens

Well, I'm just a modern guy
Of course, I've had it in the ear before
'Cause of a lust for life
'Cause of a lust for life

I'm worth a million in prizes
With my torture film
Drive a G.T.O.
Wear a uniform
All on government loan

I'm worth a million in prizes
Yeah, I'm through with sleeping on the sidewalk
No more beating my brains
No more beating my brains
With the liquor and drugs
With the liquor and drugs

Well, I'm just a modern guy
Of course, I've had it in my ear before
'Cause, of a lust for life (lust for life)
'Cause of a lust for life (lust for life, oooo)
I've got a lust for life (oooh)
Got a lust for life (oooh)
Oh, a lust for life (oooh)
Oh, a lust for life (oooh)
A lust for life (oooh)
I got a lust for life (oooh)
Got a lust for life

Well, I'm just a modern guy
Of course, I've had it in my ear before
'Cause I've a lust for life
'Cause I've a lust for life.

Well, here comes Johnny Yen again
With the liquor and drugs
And a flesh machine
I know he's gonna do another strip tease

Hey man, where'd ya get that lotion?
Your skin starts itching once you buy the gimmick
About something called love
Oh Love, love, love
Well, that's like hypnotising chickens.

Well, I'm just a modern guy
Of course, I've had it in the ear before
And I've a lust for life (lust for life)
'Cause I've a lust for life (lust for life)
Got a lust for life
Yeah, a lust for life
I got a lust for life
Oh, a lust for life
Got a lust for life
Yeah a lust for life
I got a lust for life


Στις 25 Απριλίου του 1719 o Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του Ντάνιελ Ντεφό.

Ο Ροβινσώνας Κρούσος είναι μυθιστόρημα το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1719. Επιστολικό, εξομολογητικό και διδακτικό στη μορφή του, το βιβλίο είναι μία φανταστική αυτοβιογραφία του ομώνυμου χαρακτήρα -ενός ναυαγού που πέρασε 28 χρόνια σε ένα απομακρυσμένο τροπικό νησί κοντά στο Τρινιντάντ, αντιμετωπίζοντας κανίβαλους, αιχμαλώτους και στασιαστές πριν διασωθεί.

Η ιστορία είναι ίσως επηρεασμένη από τον Αλεξάντερ Σέλκιρκ, έναν Σκωτσέζο ναυαγό που έζησε για τέσσερα χρόνια σ' ένα νησί του Ειρηνικού, το "Μας α Τιέρα" (το 1966 μετονομάστηκε σε Ροβινσών Κρούσο), που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Χουάν Φερνάντεζ στη Χιλή. Οι λεπτομέρειες του νησιού του Ροβινσώνα Κρούσου κατά πάσα πιθανότητα βασίστηκαν στο νησί Τομπάγκο στην Καραϊβική Θάλασσα, δεδομένου ότι αυτό το νησί βρίσκεται σε μικρή απόσταση βόρεια από τις ακτές της Βενεζουέλας, κοντά στις εκβολές του ποταμού Ορινόκου, και είναι ορατό από το Τρινιντάντ. Ο Ροβινσώνας Κρούσος ήταν το πρώτο σημαντικό λογοτεχνικό έργο του οποίου η ιστορία ήταν ανεξάρτητη από μυθολογίες, θρύλους ή προηγούμενη βιβλιογραφία.

Στις 25 Απριλίου του 2007 απονέμονται τα βραβεία του λογοτεχνικού περιοδικού «Διαβάζω». Βραβείο Μυθιστορήματος αποδόθηκε στον Αντώνη Σουρούνη για το βιβλίο «Το Μονοπάτι της Θάλασσας» και Βραβείο Ποίησης αποδόθηκε στη Θεώνη Κοτίνη για το βιβλίο «Ανίδεοι Πάλι».

Μαζί σου έμαθα απλότητα
έμαθα της φωνής σου τους καιρούς
τον ύπνο σου το μεσημέρι
έμαθα τη λήθη των κορμιών που αγκαλιάζονται
το αρχίνισμα της μέρας όταν γυρνάς στο σπίτι
την άφεση του στήθους που σε γνωρίζει ολόκληρο.
Έμαθα την επάρκεια της παρουσίας
το εδώ του χρόνου.
Μαζί σου έμαθα τον πόλεμο
έμαθα άμυνες και τακτικές
σιωπές αντίδοτα αλήθειας
σκληρή εξουσία.
Έμαθα το άλλοθι των ευγενών προθέσεων
την έπαρση του δυνατού
εκδίκηση του νικημένου.
Μαζί σου διδάχτηκα απώλεια
ενέργειες παραβατικές
και τιμωρία.

Στις
25 Απριλίου του 1917 γεννήθηκε η Έλα Φιτζέραλντ. Ήταν αμερικανίδα τραγουδίστρια της τζαζ η οποία πέθανε στις 15 Ιουνίου του 1996. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της κέρδισε 14 βραβεία Γκράμι και γνώρισε πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι απονομές του Εθνικού Μεταλλίου Τέχνης το 1987 και του Προεδρικού Μεταλλίου της Ελευθερίας τον Δεκέμβριο του 1992.

Σ
τις 25 Απριλίου του 1940 γεννήθηκε ο αμερικανός ηθοποιός Αλ Πατσίνο. Γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης από Ιταλούς γονείς. Ο παππούς του καταγόταν από το Κορλεόνε της Σικελίας. Είναι από τους λίγους ηθοποιούς του Χόλυγουντ που δεν έχει παντρευτεί ποτέ, αλλά παρόλα αυτά έχει μια κόρη με την ηθοποιό Τζούλι Μαρί και δίδυμα με την ηθοποιό Μπέβερλυ Ντ' Άντζελο.

Φιλμογραφία:

1969 Me, Natalie  
1971 The Panic in Needle Park  
1972 The Godfather (Ο Νονός)  
1973 Scarecrow  
1973 Serpico (Σέρπικο)  
1974 The Godfather Part II (Ο Νονός ΙΙ)  
1975 Dog Day Afternoon  
1977 Bobby Deerfield  
1979 ...And Justice for All  
1980 Cruising  
1982 Author! Author!  
1983 Scarface (Σημαδεμένος
1985 Revolution  
1989 The Local Stigmatic  
1989 Sea of Love  
1990 Dick Tracy  
1990 The Godfather Part III (Ο Νονός ΙΙΙ)  
1991 Madonna: Truth or Dare 1991 Frankie and Johnny  
1992 Glengarry Glen Ross  
1992 Scent of a Woman (Άρωμα Γυναίκας)  
1993 Carlito's Way 1994 Jonas in the Desert  
1995 Two Bits  
1995 Heat (Ένταση)  
1996 City Hall  
1996 Looking for Richard  
1997 Pitch  
1997 Donnie Brasco  
1997 Devil's Advocate (Ο Δικηγόρος του Διαβόλου)  
1999 The Insider  
1999 Any Given Sunday  
2000 Chinese Coffee  
2002 Insomnia  
2002 S1m0ne  
2002 People I Know  
2003 The Recruit (Η Δοκιμασία)  
2003 Gigli  
2003 Angels in America  
2004 The Merchant of Venice 
2005 Two for the Money (Όλα για τα λεφτά)  
2006 88 Minutes (88 λεπτά)  
2006 Torch  
2007 Rififi  
2007 Ocean's Thirteen  
2008 Righteous kill  
2010 You Don't Know Jack  
2011 Salome  
2011 Son of No One  
2011 Jack & Jill