13 Μαΐ 2012

Danis K.«Χ»

Μια ιστορία ενός αγνώστου που περιφέρεται στους δρόμους για την αναζήτηση της λύτρωσης μέσα από την περιπέτεια και τον έρωτα. Σκοτεινός και παράξενος ο κόσμος του. Η μουσική που συνοδεύει την ταινία έχει αποσπάσματα από την μουσική των One hour before the trip και άλλων αγαπημένων μουσικών. 

Αυτό που ζωντανεύει την παράσταση, αυτό που βάζει τα λόγια και τις φωνές, αυτό που τσιτώνει τα νεύρα ακόμα περισσότερο, αυτό που παίζει πίσω από κάθε οπτικοακουστική παράσταση των One Hour Before the trip, είναι τα video που φτιάχνει o Δάνης Καραϊσαρίδης. 

Ενεργό μέλος της μπάντας από τα πρώτα χρόνια, στην αρχή με τρομπέτα και video και τώρα αποκλειστικά με το video performance. Επαγγελματίας δημιουργός ο Δάνης, καταγράφει κομμάτια της καθημερινότητας και τα συνθέτει όλα μαζί σαν μια ιστορία, η οποία συνοδεύει κάθε παράσταση των One hour before the trip. 

Ωστόσο παρόλη την ενεργή δράση του στους One hour before the trip, υπάρχει και ο δημιουργός Danis K., σαν graphic animator. Έχει δημιουργήσει αρκετές ταινίες μικρού μήκους και video. Σημαντική διάκριση του ήταν στο KAWASAKI Digital Short Film Festival στην Ιαπωνία το 2006, όπου πήρε βραβείο για την ταινία μικρού μήκους «Χ».