20 Ιουλ 2012

Spider-Man: Ο άνθρωπος-αράχνη θα μας σώσει


Του Νέστορα Πουλάκου 

H νέα χιλιετία στον αμερικανικό κινηματογράφο έχει ξεθάψει από την λήθη όλους τους κόμικ ήρωες του 20ου αιώνα και τους προσφέρει στο κοινό με τέτοιο τρόπο ώστε να τους αγαπήσει και πάλι. Οι παλιοί θυμούνται, οι νέοι μαθαίνουν, το αποτέλεσμα όμως είναι ότι οι κόμικ ήρωες της DC και της Marvel ξαναζωντανεύουν και μοιράζουν εκατέρωθεν συγκινήσεις. Από σήμερα ξεκινά να παίζεται στην Ελλάδα η νέα σειρά ταινιών Spider-Man. 

Ήδη στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες έχει ανοίξει η ταινία με μεγάλη επιτυχία, έχοντας ξεπεράσει μέχρι στιγμής τα 350 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως. Η Feelgood Entertainment ευελπιστεί κάτι ανάλογο και στη χώρα μας. Πάντως, ο κόμικ ήρωας & άνθρωπος-αράχνη των Σταν Λη και Στηβ Ντίτκο έχει γνωρίσει πολλές εκκινήσεις και επανεκκινήσεις. 

Άλλωστε, το "The Amazing Spider-Man" που ξεκινά σήμερα τις προβολές του είναι ένα ακόμη reboot, που πιάνει τον μύθο από την αρχή του και προαναγγέλει τριλογία μες στη δεκαετία αυτή. Την πρώτη εμφάνιση του Spider-Man συναντάμε στο γυαλί, και συγκεκριμένα την περίοδο 1967-1970 στην αμερικανική τηλεόραση. Από τότε έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι. Γι' αυτό, το SevenArt επιμελήθηκε ένα photostory με εικόνες του Spider-Man από τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές εμφανίσεις του. 

Καλή θέαση σε μια ακόμη συναρπαστική ιστορία του Spider-Man. 

Διάβασε το αφιέρωμα εδώ

 *Το αφιέρωμα δημοσιεύτηκε στο κινηματογραφικό πόρταλ www.sevenart.gr (11-7-12).