16 Σεπ 2012

Τεύχος 19 | Νέες Εκδόσεις | Ράδιο | Σεπτέμβριος 2012


Να ψηλαφείς την απουσία μου 

To νέο τεύχος του περιοδικού Vakxikon.gr κυκλοφορεί με 85 ολόφρεσκα posts. Οχτώ συνεντεύξεις, ανέκδοτα διηγήματα και πεζά καθώς και αποκλειστικές μεταφράσεις, κριτικές αναγνώσεις, παρουσιάσεις και σημειώματα για περισσότερους από 30 τίτλους, δοκίμια, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, προδημοσιεύσεις βιβλίων που αναμένονται, μαζί με σπάνιο φωτογραφικό και ηχητικό υλικό, όπως φυσικά και με τις μόνιμες στήλες του περιοδικού. Καλή σας ανάγνωση! 

Ο Γ. Δουατζής στο Vakxikon.gr 

Το τεύχος 19 του περιοδικού Vakxikon.gr έχει ένα εκτενές αφιέρωμα στο έργο του ποιητή και δημοσιογράφου Γιώργου Δουατζή. Στο πλαίσιο αυτό, οι Εκδόσεις Vakxikon.gr κυκλοφορούν αποκλειστικά σε e-book, την ποιητική συλλογή του 'Τα Κόκκινα Παπούτσια', ένα ποίημα-ύμνος στο χορό του φλαμένγκο, που συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Η πρώτη έκδοση είχε κυκλοφορησει το 2004 από τις Εκδόσεις Εξάντας. Η συλλογή είναι διαθέσιμη και σε ePub και συμβατή σε όλες τις μηχανές ανάγνωσης 

Θεατρικό του Ν.Γ. Λυκομήτρου 

Ο ποιητής Ν.Γ. Λυκομήτρος (είχε κυκλοφορήσει το 2010 η ποιητική συλλογή του 'Ιχνηλάτες του Τέλους' από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης) δοκιμάζεται στο θεατρικό κείμενο. Αυτή η πρώτη απόπειρα του, που αποσκοπεί φυσικά στο ανέβασμα της στο θεατρικό σανίδι, είχε πρωτοδημοσιευτεί, πρωτόλεια ακόμη, στα τεύχη 13 και 14 του περιοδικού Vakxikon.gr. Οι Εκδόσεις Vakxikon.gr κυκλοφορούν το θεατρικό σε e-book, συμβατό σε όλες τις μηχανές ανάγνωσεις, αλλά και σε έντυπο, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, δωρεάν. 

Νήσος Ευταλία (β' έκδοση) 

Οι Εκδόσεις Vakxikon.gr σε συνεργασία με τον ποιητή Δημήτρη Παλάζη (κυκλοφορεί το έργο του από τις Εκδόσεις Αλεξάνδρεια) κυκλοφορούν αποκλειστικά σε e-book την ποιητική συλλογή του 'Νήσος Ευταλία', μια πλήρως αναθεωρημένη δεύτερη έκδοση του βιβλίου του 2005. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια αυτο-ανθολόγηση ποιημάτων από το 1986 μέχρι το 2010, που έχει ως άξονα την παλιότερη συλλογή του Παλάζη. Η ψηφιακή έκδοση είναι συμβατή σε όλες τις μηχανές ανάγνωσεις. 

 Η νέα συλλογή του Τ. Ρήτου 

O Moυσικός Προπαγανδιστής του Vakxikon.gr Τάσος Ρήτος, επιστρέφει με τη δεύτερη ποιητική συλλογή του, τέσσερα χρόνια μετά το βιβλίο 'Ο Δαίμονας που Kρύβεις Mέσα σου' (Εκδόσεις Ash in Art). Ανακατεμένος με τις μουσικές του ασχολίες και ενώ προετοιμάζει τον πρώτο προσωπικό δίσκο του, δίνει και πάλι το στίγμα του με την off beat και on the road ποίηση του. Η συλλογή κυκλοφορεί σε e-book, συμβατό σε όλες τις μηχανές ανάγνωσης, και έντυπο, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, δωρεάν. 

Κάθε μέρα live radio 

Το Vakxikon Radio επιστρέφει με 24ωρη μουσική κοντά σας καθημερινά, δυο χρόνια μετά την δοκιμαστική 'έκδοση' του. Επιλεκτικά διαλεγμένη playlist από την κοινότητα Creative Commons παίζει 22 ώρες την ημέρα, ενώ μια εκπομπή κάθε βράδυ, από τις 10 έως τα μεσάνυχτα, θα σας κρατάει συντροφιά. Ήχοι, ποίηση, λογοτεχνική ατμόσφαιρα, πολλά σχόλια και κυρίως με αρκούντως χιουμοριστική διάθεση, οι 12 παραγωγοί του Vakxikon Radio σας υπόσχονται ζωντανά βράδια και έντονα σαββατοκύριακα. 

Κάθε Σάββατο το Infowar 

Ο Άρης Χατζηστεφάνου εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Vakxikon Radio. Η δημοφιλής, εβδομαδιαία εκπομπή του Infowar, που έχει δημιουργήσει το δικό της πιστό και φανατικό κοινό από την εποχή της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του Σκάι, θα βρίσκεται στον αέρα κάθε Σάββατο, 18.00 έως 19.00 το απόγευμα, αποκλειστικά για τη διαδικτυακή ραδιοφωνική κοινότητα. Μια εκπομπή επίκαιρη, σχολιαστική και εντόνως κριτική, πολιτική και κοινωνική, ή αλλιώς μια διαφορετική ενημερωτική εκπομπή που ξεχωρίζει. 

Κάθε μέρα στο Vakxikon Blog 

Το Vakxikon Blog που το βρίσκετε στη διεύθυνση vakxikon.blogspot.com, είναι το πρώτο 'παιδί' της διαδικτυακής πλατφόρμας μας, καθώς υπάρχει στον αέρα από τον Μάιο του 2006. Με καθημερινή ύλη, σαφώς πιο ανανεωμένο και με νέα εμφάνιση, βρίσκετε κοντά σας με θέματα επικαιρότητας, κινηματογραφικά, λογοτεχνικά, θεατρικά και εικαστικά νέα, με συνεντεύξεις, κριτικά κείμενα και βιβλιοπαρουσιάσεις, καθώς και με τις εβδομαδιαίες μουσικές στήλες των Τάσου Ρήτου και Διονύση Κούτρα.