10 Σεπ 2012

Μόνο ένας Μπάτμαν θα μας σώσει!


Toυ Νέστορα Πουλάκου

Ξεκινάω αυτό το photostory με ένα κείμενο συναδέλφου. Καθότι, είναι η αλήθεια, καταφχαριστήθηκα διαβάζοντας την άποψη του Γιάννη Ζουμπουλάκη με τίτλο "Μπάτμαν εναντίον Χρυσής Αυγής" (εφ. Το Βήμα). Παραθέτω ένα απόσπασμα: "Χρυσή Αυγή και αγανακτισμένοι στην ίδια πανάκριβη αμερικανική υπερπαραγωγή; Και όμως! Αφού στο Χόλιγουντ όλα μπορούν να συμβούν. Πραγματικά, στον "αρχικακό" της τελευταίας περιπέτειας του Μπάτμαν δεν μπορείς παρά να βρεις έναν συγκερασμό των ακραίων πολιτικών φαινομένων της εποχής μας." 

Επομένως κι αφού κατάφερε ο Μπάτμαν/Κρίστιαν Μπέιλ να καθαρίσει την Γκόθαμ Σίτυ από την, ομολογουμένως, ακραία και ιδιότυπη εθνοαναρχική (!) ομάδα των λεβεντόπαιδων του Μπέιν, γιατί να μην βάλει μπρος και μια ακόμη επιχείρηση του και για εμάς τους "δύσμοιρους"; Άρα, μόνο ένας Μπάτμαν θα μας σώσει! 

 Και, ως είθισται, το SevenArt αποτίει φόρο τιμής στον κόμικ υπερήρωα της DC Comic (και DC Entertainment), που σχεδίασε ο Μπομπ Κέιν ένα πρωινό του 1939, εμπνεόμενος από τους χαρακτήρες του Ζορό, της Σκιάς και του Δράκουλα. Ξεκινάμε, λοιπόν, από το 1943 και την πρώτη σειρά Μπάτμαν, 69 χρόνια δηλαδή πριν το επικό τέλος μιας ακόμη τριλογίας, αυτή τη φορά δια χειρός Κρίστοφερ Νόλαν, που παίζεται από σήμερα στις ελληνικές αίθουσες. 

Δείτε το αφιέρωμα εδώ

*Το αφιέρωμα δημοσιεύθηκε στο κινηματογραφικό πόρταλ www.sevenart.gr (21-8-12).