8 Σεπ 2012

Play Again, Woody


Του Νέστορα Πουλάκου 

Σιγά μην τον πιστεύαμε! Και ο Γούντι Άλεν όπως και ο Κλιντ Ίστγουντ, οι δυο γερόλυκοι των επιτυχιών τα τελευταία χρόνια στο Χόλυγουντ, είχαν δηλώσει σε διαφορετικούς χρόνους ότι δεν θα ξαναπαίζανε σε ταινίες (δικές τους ή άλλων). Ο απίθανoς κωμικός από το Μπρούκλυν, που αποφάσισε να γυρίσει την Ευρώπη στα γεράματα εγκαταλείποντας προσωρινά την αγαπημένη του Νέα Υόρκη, άντεξε μόνο έξι χρόνια μακριά από την έκθεση στη μεγάλη οθόνη. Τότε, στο "Scoop", θαύμαζε την Σκάρλετ Γιόχανσον. Τώρα, στην ταινία "Στη Ρώμη με Αγάπη", καταγοητεύται από τη θανατηφόρα σεξουαλικότητα μιας -ντυμένης και βαμμένης στα κόκκινα- Πενέλοπε Κρουζ. 

Ο 77χρονος Γούντι Άλεν, κάτοχος τεσσάρων Όσκαρ, πολλών βραβείων και ενός σκασμού διακρίσεων, σκηνοθέτης-σεναριογράφος (κι ας μιλάει για κλοπή ιδέας του ο Ξαβιέ Τζιανολί από το Φεστιβάλ Βενετίας), μουσικός και εν γένει καλλιτέχνης, εμφανίζεται σε μια από τις ιστορίες της ταινίας του "Στη Ρώμη με Αγάπη", που βγαίνει από αύριο στις ελληνικές αίθουσες, παίζοντας έναν ατζέντη και παραγωγό όπερας ν' ανακαλύπτει το επόμενο μεγάλο ταλέντο στο πρόσωπο του... πεθερού του! 

Και ηθοποιός, λοιπόν, ο Άλεν, αφού "παλιά μου τέχνη κόσκινο" ή "μάθε τέχνη κι άστηνε και άμα πεινάσεις πιάστηνε". Εντάξει, ο Γούντι Άλεν είναι μάλλον πάμπλουτος, και προφανώς όταν δεν βαριέται παίζει και κανένα ρόλο. 

Το SevenArt αποτυπώνει σε αυτό το ιδιότυπο photostory 10 ξεχωριστές στιγμές της ερμηνευτικής καριέρας του, άλλοτε stand up comedian, Γούντι Άλεν. 

Δείτε το αφιέρωμα εδώ

*Το αφιέρωμα δημοσιεύθηκε στο κινηματογραφικό πόρταλ www.sevenart.gr (5-9-12).