8 Νοε 2012

Pass2Day | Οι γερόλυκοι δεν πεθαίνουν ποτέ… | #27

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.com. Kάθε Πέμπτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 


Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας 

Σχεδόν είκοσι μέρες έχουν περάσει από την κυκλοφορία νέου τραγουδιού των Rolling Stones, το "Doom and Gloom" και χρήστες του youtube έχουν φτάσει το απίστευτο νούμερο των 3.860.903! Το τραγούδι παίχτηκε για πρώτη φορά στις 11 Οκτωβρίου, σε ταυτόχρονη μετάδοση από πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά τον κόσμο. 

Επιθυμία του παραγωγού Ντον Γουας ήταν να δώσει έμφαση στον κλασσικό ηλεκτρικό ήχο από τις κιθάρες. Και το πέτυχε γιατί έχεις την αίσθηση ακούγoντας το κομμάτι ότι όσο ζουν και αναπνέουν ο Κιθ Ρίτσαρντς και ο Ρον Γουντ, η μουσική από τις κιθάρες τους θα είναι τόση για να μας κάνει να χορεύουμε στο ρυθμό των ριφς τους. Η δε φωνή του Τζάγκερ είναι αναλλοίωτη, σαν να μην πέρασε μία μέρα. Έχουν φτάσει στη ηλικία των εβδομήντα και δεν έχουν ξεχάσει να ροκάρουν. Ακριβώς όπως το κάνουν εδώ και πενήντα χρόνια. 


Το "Doom and Gloom" δεν είναι απλά ένα αξιοπρεπές κομμάτι που ξεχωρίζει μέσα στη χρονιά. Είναι βασισμένο στη μουσική φόρμα των δίσκων των Stones της δεκαετίας του 1970 και το κομμάτι διδάσκει στους νεότερους ότι το rock n’ roll διαθέτει όλα τα "καλά συστατικά" για να προσφέρει συγκινήσεις. Το καινούριο τραγούδι, που εντάσσεται στο νέο υλικό των γερόλυκων της ροκ μετά από έξι χρόνια, θα συμπεριληφθεί και στο άλμπουμ "Grrr!", με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της βρετανικής μπάντας. Θα κυκλοφορήσει στις 12 Νοεμβρίου. 

Παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού, οι Stones ανακοίνωσαν δύο συναυλίες τους, στο O2 του Λονδίνου (25 και 29 Νοεμβρίου. Και άλλες δύο εμφανίσεις στο New Jersey των Η.Π.Α.(13 και 15 Δεκεμβρίου). Οι τιμές κυμαίνονται από 117-461 ευρώ!