22 Νοε 2012

Pass2Day | To 'The Wall' επιστρέφει στην Αθήνα | #29

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.com. Kάθε Πέμπτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

 
Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας 

Σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Roger Waters στις 15 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε και επίσημα η συναυλιακή επιστροφή του στην Αθήνα. Η συνέντευξη Τύπου αφορούσε την ευρωπαϊκή περιοδεία του Waters για το 2013, όπου η ανακοινωθείσα ημερομηνία για τη συναυλία της Αθήνας είναι η 31η Ιουλίου. O Roger Waters, συνιδρυτής και κύριος συνθέτης των Pink Floyd ανακοίνωσε την επιστροφή της μεγαλειώδους παραγωγής του The Wall στην Ευρώπη για το 2013. Το οπτικοακουστικό του αριστούργημα, που περιγράφει την αποξένωση και τη μετάλλαξη του ατόμου, θα αναπαραχθεί στην ολότητα του με την βοήθεια της μπάντας του και μιας εξέχουσας παραγωγής. 

Το The Wall αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες περιοδείες στην ιστορία της ροκ μουσικής, με 192 παραστάσεις και 3,3 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο. Ο Roger Waters εκτός από μεγάλος μουσικός έχει και μεγαλείο ψυχής, καθώς παραδέχεται ότι ήταν λάθος του που ήρθε σε ρήξη με τα υπόλοιπα μέλη των Pink Floyd, μετά την αποχώρησή του από το θρυλικό συγκρότημα. Όταν αποχώρησε το 1985, ισχυρίστηκε ότι το συγκρότημα είχε πάψει να υπάρχει ουσιαστικά και επιχείρησε να εμποδίσει τις απόπειρες του David Gilmour και των υπολοίπων να χρησιμοποιήσουν το όνομα για τα δικά του κομμάτια. Τόσα χρόνια μετά, οι σχέσεις του πια με τα υπόλοιπα μέλη δεν είναι τεταμένες, ενώ οι David Gilmour και Nick Mason μάλιστα είχαν εμφανιστεί σε ένα από τα πρόσφατα live του The Wall, που παρουσίασε ο Waters. 


Ο Roger Waters, ο οποίος πρόκειται να αποσυρθεί στο τέλος του tour του, δηλώνει ότι τόσα χρόνια οργής δεν άξιζαν τον κόπο. Όταν ρωτήθηκε από τον ραδιοφωνικό παραγωγό Howard Stern αν είχαν άδικο οι Pink Floyd να παίζουν τα κομμάτια του μετά την αποχώρησή του, παραδέχτηκε με σαφήνεια: "Όχι, δεν νομίζω. Είχα άδικο να νομίζω ότι είχαν δίκιο". Δήλωσε επίσης: "Άπαξ και έχεις φτάσει σε τέτοια επίπεδα, έχεις επιτύχει το σκοπό που έβαλες ως συγκρότημα. Από εκεί και έπειτα ήταν μονάχα προσκόλληση στο trademark, με ένα φοβισμένο τρόπο. Μιλάμε για το φόβο του να χάσεις την ομπρέλα που προσφέρουν οι λέξεις "Pink" και "Floyd" συνδυασμένες μεταξύ τους". 

Η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία της Αθήνας θα ξεκινήσει την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012. Οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 28 ως 59 ευρώ.

Πηγή: rocking