19 Δεκ 2012

Μονοπάτια του Μυαλού – BrainPaths [Από 19/12 στο Altera Pars]


To Vakxikon.gr χορηγός επικοινωνίας της παράστασης 

Kερδίστε μια από τις 10 διπλές προσκλήσεις για όποια παράσταση επιθυμείτε, στέλνοντας το ονοματεπώνυμο σας στο info@vakxikon.gr 

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στο Θέατρο Altera Pars (Μ. Αλεξάνδρου 123 Κεραμεικός, τηλ. 210 34 100 11). Ώρα έναρξης: 21.00. Εισιτήριο: 10 ευρώ. 

Το έργο διαδραματίζεται μέσα σε ένα δωμάτιο. Μόνο σε ένα…; Παρακαλώ πριν συνεχίσετε την ανάγνωση σας βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε με την σωστή σειρά. Όταν ξυπνάς μια μέρα και διαπιστώνεις πως περπατούσες παράλληλα με τη ζωή σου, αναρωτιέσαι πως θα ήταν αν ήσουν στο κέντρο της. Αν συναντούσες σε ένα μονοπάτι τον νεότερο εαυτό σου, τι θα του έλεγες; Όταν το μυαλό σου σε παγιδεύει με τα παιχνίδια του, η μόνη σου σωτηρία είναι οι αναμνήσεις σου. Έχεις το κουράγιο να τις ξεθάψεις; Και αν ναι, πόσο καλά ξέρεις τον εαυτό σου; Όταν τρεις γυναίκες συναντηθούν σε ένα μονοπάτι με σκοπό να ζήσουν ξανά τη ζωή τους, μέχρι που είναι ικανές να φτάσουν; Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα; Μην κοιμηθείς αν φοβάσαι να ξυπνήσεις. Είσαι σίγουρος πως είσαι μόνος σου στο σώμα σου…; Τρείς φιγούρες που αλληλοεξαρτώνται η μία από την άλλη προσπαθούν να κόψουν τους δεσμούς τους για να μην φλερτάρουν όλοι με τον πάτο!!! Είναι η μάχη μέχρι τελικής πτώσεως, η τελευταία; Γιατί να βρεθεί μια Φοίβη στο δρόμο σου; Όταν στρέφεις τη σκέψη στο παρελθόν σου, εύχεσαι να είχες προσέξει καλύτερα τις λεπτομέρειες! Το έργο αυτό εστιάζει στον τρόπο που μια γυναίκα θα ήθελε να βλέπει τη ζωή της και στον τρόπο που επιλέγει να ζει. Ο χρόνος, είναι ο απόλυτος σύντροφος και ο πιο κατάλληλος για να δώσει πνοή στις αναμνήσεις της, για να αρχίσει η ιστορία μας! Τρεις ηλικίες που ζουν και μεγαλώνουν σε μια μεγαλούπολη του 2012. Την ανάγκη για έρωτα, ελπίδα και ηρεμία που παραμένουν αναλλοίωτα όσες εποχές και αν αλλάξουν. Μέσα από ένα δωμάτιο που δεν αλλάζει και πολύ από τον τρόπο που έχουμε οριοθετήσει τη ζωή μας, τα βασικά ένστικτα πάλλονται να υπενθυμίσουν πως τίποτα δεν τελειώνει όσο ένας άνθρωπος αναπνέει. Τρείς ηλικίες, που η μια παραδίδει την σκυτάλη στην επόμενη θα λογοδοτήσουν για τις επιλογές τούς. 

Συγγραφή: Σοφία Ιόλη Μπούντα 
Σκηνοθεσία: Σοφία Ιόλη Μπούντα 
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Θεόδωρος Γράμψας 
Σκηνικά: Βούλα Σοφρά 
Κοστούμια: Μαλένα Μαχλά 
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης 
Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Χουλιάρας 
Video: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος 
Φωτογραφία: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος 
Μοντάζ: Ελευθερία Παυλάτου 

Διανομή ρόλων 

Φοίβη 15: Γλυκερία Παπαδοπούλου 
Φοίβη 25: Σοφία Ιόλη Μπούντα 
Φοίβη 35: Κωνσταντίνα Σπάθη 

Το κείμενο της παράστασης θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιανουαρίου 2013
από τις Εκδόσεις Vakxikon.gr σε e-book