17 Δεκ 2012

Vakxikon.gr: Τεύχος 20 + Τρεις νέες εκδόσεις + Πάρτι


Kυκλοφορεί από τις 17 Δεκεμβρίου 2012 το τεύχος 20 του τριμηνιαίου περιοδικού Vakxikon.gr, με 80 αναρτήσεις λογοτεχνικού, μουσικού και εικαστικού ενδιαφέροντος. Ανέκδοτα ποιήματα, συνεντεύξεις και δοκίμια, αδημοσίευτες μεταφράσεις και αποκλ ειστικές προδημοσιεύσεις, περισσότερες από 30 παρουσιάσεις βιβλίων, μόνιμες λογοτεχνικές στήλες και γνώμες, εικαστικές εκθέσεις και προσεγγίσεις, και φυσικά τρεις νέες ψηφιακές (και έντυπες) εκδόσεις μας. Καλή ανάγνωση!

**

Aντι - μνημονιακό Πάρτι

Η ψηφιακή πλατφόρμα Vakxikon.gr (περιοδικό, εκδόσεις, ραδιόφωνο) σας προσκαλεί στο ετήσιο πάρτι που διεξάγει στις αρχές του χρόνου. Φέτος, έχει τον τίτλο "αντι-μνημονιακό" και θα λάβει χώρα στις 5 Ιανουαρίου 2013, μετά τις 10 το βράδυ, στον πολυχώρο των εκδόσεων Άγκυρα, Σόλωνος 124 στην Αθήνα. Όμορφες μουσικές, πολλά (κερασμένα, έχει σημασία) σφηνάκια και διάθεση για κέφι και χορό ώστε να υποδεχτούμε το νέο έτος, το περιβόητο 2013, με γερό στομάχι για δόσεις και μνημόνια.

**

Crisis 10+1 διηγήματα για την ελληνική κρίση

Η παρούσα συλλογή ιστοριών είναι μια έκδοση αναπόφευκτη, μιας και οι συνθήκες γύρω ερεθίζουν ώστε να ασχοληθεί κανείς δημιουργικά με αυτό το νέο πολιτικό, οικονομικό και, κυρίως, κοινωνικό τοπίο, που ολοένα και αναδιαμορφώνεται. Συμμετέχουν οι: Νίκος Κουνενής, Μαρία Ξυλούρη, Τζούλια Γκανάσου, Βάσια Τζανακάρη, Μαρία Φακίνου, Βαγγέλης Μπέκας, Στέργια Κάββαλου, Μαίρη Κλιγκάτση, Κασσάνδρα Αλογοσκούφι, Ιορδάνης Κουμασίδης, Johnny Handsome. Kυκλοφορεί αποκλειστικά σε e-book.

**

Περεσ-τρόϊκα του Περικλή Τάγκα

Τούτο το πόνημα εδώ που έχετ’ ανά χείρας ή στην οθόνη ανοιχτό, αντίβαρο της μοίρας είναι, με τις λαλιές ανθρώπων του λαού μας και “τροϊκάνων” τις ξυλιές, γιατί του κεφαλιού μας κάνουμε, λένε, μια ζωή! Έτσι λοιπόν, αγανακτών κάθισα με την πένα κι έδωσα βήμα των μικρών να πούνε ένα-ένα κείνα που βλέπουν τα στραβά και πώς θα διορθωθούνε της γης μας όλα τα ζαβά! Πως πρέπει να ριχτούμε όλοι αμέσως στη δουλειά ε, μυστικό δεν είναι! Kυκλοφορεί σε e-book και έντυπη έκδοση, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.

**

Κομμάτια δικά μου του Στέλιου Ροΐδη

Mία από τις διεισδυτικότερες, εντελώς κοφτερές και σαφώς σκληρές ποιητικές συλλογές που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό είναι τα Κομμάτια δικά μου του Στέλιου Ροΐδη. Γι' αυτό και όταν πρωτοδιάβασα το χειρόγραφο, την περασμένη άνοιξη, συμφώνησα αμέσως να συμπεριληφθεί αυτός ο τίτλος στον κατάλογο των Εκδόσεων Vakxikon.gr. Κείμενα για τις συλλογές του όσο και ποιήματα του έχουν δημοσιευθεί στην ύλη του περιοδικού. Kυκλοφορεί σε e-book και έντυπη έκδοση, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.

Ανατρέξτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Βακχικόν - Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας.