11 Ιαν 2013

Ποιος Τζέιμς Μποντ είναι κουλ;


Του Νέστορα Πουλάκου 

...Παρόλο που η αλήθεια είναι ότι σπάνια έχουν ζηλέψει όλοι οι Μποντ ανεξαιρέτως. Γιατί, ακόμη και αν διολισθήσουν στα πλέον αντί-κουλ συναισθήματα της αντρικής φύσης, θα το κάνουν με τακτ, με στυλ και με τέτοιο τρόπο ώστε θα έχουν καταφέρει να ρίξουν "στάχη στα μάτια" του οποιουδήποτε. Κυρίως της γυναίκας που έχουν απέναντι τους. 

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 προβάλλεται στην Ελλάδα η 23η ταινία Τζέιμς Μποντ, το "Skyfall", η οποία θεωρείται επετειακή μια και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εμφάνιση του ήρωα του Ίαν Φλέμινγκ στον κινηματογράφο. Και ήδη γίνονται οι πρώτες συζητήσεις αναφορικά με το ποιος είναι τελικά ο καλύτερος ή -πιο κομψά- (sic!) κουλ Τζέιμς Μποντ στην ιστορία του σινεμά; Πάντως, οι πρώτοι θαυμαστές του Ντάνιελ Κρεγκ έχουν μαζευτεί και συσπειρωθεί. 

Μετά από τρεις ταινίες, και με το "Skyfall" να θεωρείται κιόλας (η) κορυφαία ταινία Μποντ (;), έφτασε η ώρα για μια φωτό-σύγκριση των έξι Τζέιμς Μποντ στο SevenArt. Σον Κόνερι, Ρότζερ Μουρ, Τζορτζ Λάζενμπι, Τίμοθι Ντάλτον, Πιρς Μπρόσναν και ο "νεοσύλλεκτος" Ντάνιελ Κρεγκ σε μια μάχη... για τα μάτια σου μόνο! 

Διαβάστε το αφιέρωμα εδώ

*Το αφιέρωμα δημοσιεύτηκε στο κινηματογραφικό πόρταλ www.sevenart.gr (30-10-12).