9 Ιαν 2013

Pass2Day | Καλή μουσική χρονιά | #34

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.com. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 


Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας 

Καλή χρονιά με αγάπη και υγεία. Ευχές που δίνονται, δυστυχώς, μόνο στις αρχές κάθε καινούριας χρονιάς. Στο πρώτο άρθρο της νέας χρονιάς θα είμαι σύντομος παραθέτοντας καινούριες κυκλοφορίες δίσκων που είναι αξιοπρόσεχτες. 


Ο πιο δημοφιλής Ιταλός τραγουδιστής με πάνω από 50 εκατ. πωλήσεις και ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα, o Eros Ramazzotti, επιστρέφει με το νέο του εξαιρετικό album και το όνομα αυτού "Νοi". Πρώτο single είναι η μπαλάντα "Un Angelo Disteso Al Sole". Ακούστε εδώ.


Ένα από τα μεγαλύτερα group στον κόσμο, οι One Direction, κυκλοφορούν το δεύτερο album τους με τίτλο “Take Me Home”. Στο album οι One Direction συνεργάζονται με κορυφαίους δημιουργούς και παραγωγούς. Επίσης βρέθηκαν ξανά στο studio με τους Rami Yacoub & Carl Falk και Savan Kotecha, Ed Sheeran και τον Tom Fletcher των McFly. Στο album έχουν προσθέσει τις δικιές τους πινελιές οι Dr Luke, Shellback και Toby Gad. Το album είναι σίγουρο ότι θα είναι άλλη μια μεγάλη και επιτυχημένη κυκλοφορία από ένα πραγματικά pop φαινόμενο. Κυκλοφορεί σε standard και deluxe έκδοση. Ακούστε εδώ.


Ο Robbie Williams έχει πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια δίσκους στη σόλο καριέρα του και έχει κερδίσει περισσότερα Brit Awards από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη στην ιστορία. Η συλλογή του “In And Out Of Consciousness – Greatest Hits 1990 – 2010″ έχει γίνει εμπορική επιτυχία. Επιτέλους το νέο άλμπουμ του δημοφιλούς τραγουδιστή κυκλοφόρησε με τον τίτλο "Take The Crown". Ακούστε εδώ.


 Για τελευταίο άφησα τη νέα συλλογή που κυκλοφόρησαν οι θρυλικοί Rolling Stones, η οποία περιέχει δύο καινούρια κομμάτια τα οποία ηχογράφησαν στο Παρίσι. Η κυκλοφορία της συλλογής φέρει τον τίτλο "Grrr!". Τα νέα κομμάτια που θα συμπεριλαμβάνονται είναι τα "Gloom And Doom" και "One Last Shot". Πρόκειται για το πρώτο καινούριο υλικό της μπάντας από τον δίσκο τους το 2005, "A Bigger Bang". To "Gloom And Doom" είναι πραγματικά ένα κομμάτι το οποίο πρέπει να το είχαν κρυμμένο στο συρτάρι τους, περιμένοντας την κατάλληλη εποχή για να το ηχογραφήσουν. Ελπίζουμε να έχουν αρκετά κομμάτια να μας θυμίζουν για ποιο λόγο είναι το καλύτερο συγκρότημα που έχει περάσει ποτέ... Ακούστε εδώ.