4 Μαρ 2013

Η@ppy Few: Της φυλακής τα σίδερα… άραγε για ποιούς είναι;


Του Νίκου Μπίνου 

Η αρχή λίγο-πολύ είχε γίνει. Και για να γίνω περισσότερο συγκεκριμένος αναφέρομαι στην προφυλάκιση που επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο. Οι λόγοι είναι γνωστοί. Ως συνέχεια είχαμε την καταδίκη του «παρ' ολίγον» ισόβιου δημάρχου Θεσαλλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με τα... ισόβια. Από τη μεριά μου δεν θα κάτσω να εξετάσω αν η απόφαση που δικαστηρίου κρίνεται υπερβολική ή όχι. Αλλού θέλω να εστιάσω. Αρχικά θα ήθελα να σημειώσω πως τίποτα δεν θεωρώ τυχαίο και αν όχι όλα, τα περισσότερα γίνονται βάσει πλάνου. Το όλο γεγονός με τον Άκη λοιπόν γιγαντώθηκε πέρυσι όταν το πολιτικό σκηνικό βρισκόταν σε σχετικό αναβρασμό, λίγο πριν μπούμε στη διπλή, απ' οτι αποδείχτηκε, προεκλογική περίοδο. Όταν το κλίμα ήταν τεταμένο, με αλλεπάλληλες πορείες και συγκεντώσεις και μια κοινωνία στα όριά της. Ρόλο πυροσβέστη, αν μη τι άλλο, έπαιξε σίγουρα η φυλάκιση του πρωην υπουργού λειτουργώντας ως αίσθημα δικαιοσύνης στους απλούς πολίτες αλλά και η προσπάθεια τρομοκρατίας που στήθηκε για το ποιο κόμμα πρέπει να ανέβει στην εξουσία ώστε να διατηρηθεί η χώρα στην Ε.Ε. 

Τώρα, ένα ακόμα πρόσωπο του πολιτικού σκηνικού έρχεται στο προσκήνιο, σε μια περίοδο που η τρόικα ξανακάνει την εμφάνισή της και η νέα μείωση του κατώτατου μισθού να είναι πάλι εδώ, όπως και οι απολύσεις στο δημόσιο. Μπορεί όλα αυτά να είναι συμπτώσεις μπορεί πάλι και όχι. Εγώ τα γεγονότα παραθέτω απλώς. Και σε τελική, αν θέλουμε να το δούμε κι αλλιώς, σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Ίσως αυτή να είναι και γραμμή της τρόικα, δηλαδή η  φυλάκιση πολιτικών προσώπων μόνο και μόνο για ηπιότερες κοινωνικές ή και καθόλου αντιδράσεις. Όλα αυτά όμως πάντα με τη «καθοδήγησει» των ΜΜΕ. Είναι προς το συμφέρον αυτό της τρόικας οι τέτοιου είδους «τιμωρίες» μιας και είναι γνωστό πως δε θέλει σε καμία των περιπτώσεων να χάσει απο τη φαρέτρα της τα όπλα που λέγονται Σαμαράς και ΝΔ. Και το λέω αυτό μιας και με αντίστοιχες κινήσεις εφάμιλλου βεληνεκούς ενδεχομένως αποδυναμώνεται η αντιπολίτευση αφού το έργο της στηρίζεται στην αγανάκτηση των πολιτών με απώτερο σκόπο την ψηθοθηρία. 

Πραγματικά όμως πιστεύω οτι δυνητικά δεν πρόκειται να αλλάξει επί της ουσίας κάτι στην καθημερινότητά μας. Μόνο όταν συμβεί μια αντίδραση συλλογική και με τη βοήθεια κάποιας μεγάλης δύναμης... Είδατε φαντάζομαι την αμηχανία της Γερμανίας για το εκλογικό αποτέλεσμα της γείτονος χώρας! Και η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Μην το ξεχνάμε. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και ψήφισε κατα της παράλογης λιτότητας. Και ο νοων νοείτο! 

Καλό μήνα και καλή βδομάδα vakxikonblogίστες!