26 Ιουν 2013

Pass2Day | Ελληνικoί δίσκοι έρχονται το καλοκαίρι | #56

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας

O πρώτος μήνας του καλοκαιριού έχει σχεδόν φύγει. Νέες κυκλοφορίες δίσκων έρχονται να μας ανοίξουν την «όρεξη» και να μας κρατήσουν συντροφιά το φετινό καλοκαίρι. 


Από 'δω και πάνω 

Ο Γιάννης Αγγελάκας πιστός στο ραντεβού του, μας παρουσιάζει το βιβλίο - cd Γελαστή Ανηφόρα. Το βιβλίο περιέχει αδημοσίευτα κείμενα του Αγγελάκα. Ο κυριότερος εκπρόσωπος της ελληνικής εναλλακτικής ροκ σκηνής συνεργάζεται με τους γνωστούς μουσικούς που τον συντροφεύουν τα τελευταία χρόνια και βγάζουν αυτό τον υπέροχο δίσκο σε σύνθεση, ερμηνεία και στίχους του Γιάννη Αγγελάκα. 


7 

Ο Θάνος Μικρούτσικος μας παρουσιάζει ένα δίσκο - βιβλίο με μουσική διάθεση τζαζ δείχνοντας για ακόμη μία φορά το ταλέντο του. Επτά ποιήματα του Γιώργου Κακουλίδη και επτά πίνακες του Γιώργου Λαζόγκα. 

Αντήχηση 

Μετά την κυκλοφορία του προηγούμενου δίσκου του στην inner ear records, ο Κ. Βήτα κυκλοφορεί από τη MINOS-EMI την καινούρια του δουλειά, Αντήχηση. Έχοντας αφήσει πίσω του τους Στέρεο Νόβα, έχει αλλάξει κατά πολύ τα ακούσματα και τις συνθέσεις του. Με ύφος καθαρά ηλεκτρονικό μας παρουσιάζει τη νέα του δουλειά. 


Ετών 16 

Τα Κίτρινα Ποδήλατα επιστρέφουν με νέο άλμπουμ, όπως μας έχουν συνηθίσει, με δυνατές ερμηνείες και δυνατές - σκληρές κιθάρες. Ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Παντελιάς δημιουργούν για ακόμη μία φορά τόσο σε στίχο όσο και σε σύνθεση ένα πολύ δυνατό άλμπουμ. Στην παρέα των δύο παιδιών έρχονται να τραγουδήσουν η Μελίνα Κανά, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Μπάμπης Στόκας .Ο δίσκος είναι αφιερωμένος στα παιδιά των 16 ετών που δε μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία όσα προσόντα και να έχουν. Καλή ακρόαση...