12 Ιουν 2013

Pass2Day | Rockwave festival 2013 | #54

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας 


17 χρόνια έχουν περάσει από το πρώτο Rockwave Festival που ξεκίνησε την πορεία του το 1996. Όλα αυτά τα χρόνια στις σκηνές του Terravibe στην περιοχή της Μαλακάσας έχουν φιλοξενηθεί μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Megadeath, Black Sabbath, Metallica, Roger Waters, Cake, Iggy Pop, Iced Earth, Madrugada κ.ά. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι γεγονός. 

Στην αρχή είχε ανακοινωθεί τριήμερο φεστιβάλ, ξεκινώντας από την Κυριακή 7 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη 9 Ιουλίου. Τελικά στο πρόγραμμα προστέθηκε και η 6η Ιουλίου, ημέρα Σάββατο, ημέρα – έκπληξη με άλλα λόγια μέχρι σήμερα που γράφεται το κείμενο. Το μόνο που γνωρίζουμε για την ημέρα αυτή είναι ότι θα τραγουδήσουν στη σκηνή της Μαλακάσας μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής. 

Η προπώληση για τη συγκεκριμένη ημέρα ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου και τα πρώτα εισιτήρια θα κοστίζουν 13 ευρώ ενώ μετά την εξάντλησή τους θα κοστίζουν 15 ευρώ. Το εισιτήριο και για τις τέσσερις ημέρες θα κοστίζει 75 ευρώ. Εφοδιαστείτε όλοι με τις σκηνές σας και ετοιμαστείτε για το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού. 

Παρακάτω παραθέτουμε το line up του τριημέρου: 

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 
Terra stage 
SKA-P / MARKY RAMONES / ALBOROSIE / 1000MODS
Vibe stage  
SAXON / TBA

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 
Terra stage 
LANA DEL REY ECHO AND THE BUNNYMEN / ECHO AND THE BUNNYMEN / THE SUBWAYS / GAUTIER 
Vibe stage
ICED EARTH / SUICIDALTENDENCIES / AT THE GATES / TBA

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 
Terra stage
DEAD CAN DANCE / MONOPHONICS / CRAIG WALKER / OPERA CHAOTIQUE
Vibe stage  
SEPTICFLESH / CHAOSTAR / ACID DEATH / TARDIVE DYSKINESIA


Για την πρώτη μέρα του φεστιβάλ ακούγονται τα ονόματα των Γιάννη Αγγελάκα, Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Αλκίνoου Ιωαννίδη, Θάνου Ανεστόπουλου κ.ά. Υπομονή μέχρι να ανακοινωθεί το line up του Σαββάτου.