29 Ιουλ 2013

H@ppY FeW: Περί... καλοκαιριού


Του Νίκου Μπίνου

Το καλοκαίρι έφτασε εμπρός βήμα ταχύ να το προϋπαντήσουμε παιδιά με Ι.Χ. 

Τάδε έφη Βασίλης Παπακωνσταντίνου το 1991. Από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια και σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει. Και όταν λέμε δεν έχει αλλάξει, σίγουρα δεν αναφερόμαστε στην καθημερινότητα του Έλληνα η οποία αναμφισβήτητα και έχει διαφοροποιηθεί τουλάχιστον τα τελευταία 3-4 χρόνια. Η όλη κουβέντα γίνεται για κάποιες πεπατημένες που κρατάνε χρόνια, χωρίς να είναι απαραιτήτως άρρηκτα συνδεδεμένες με οποιαδήποτε κοινωνικοπολιτική κατάσταση επικρατεί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Και για να γίνω περισσότερο σαφής αναφέρομαι στα κλασικά και διαχρονικά γεγονότα ή προτάσεις που δίνουν και παίρνουν τέτοιες μέρες. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να τα απαριθμήσουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια. 

Ξεκινάμε λοιπόν από τα δελτία ειδήσεων - ενημερωτικών εκπομπών, που είτε θέλοντας να γεμίσουν με κάποιον τρόπο τον τηλεοπτικό τους χρόνο είτε είναι το προφίλ τους τέτοιο δεν παραλείπουν να μας υπενθυμίζουν κάθε χρόνο τις τάσεις που επικρατούν στη μόδα τη φετινή σεζόν. Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει: στιλιστικές προτάσεις, κατευθύνσεις για ένα τέλειο και άκρως καλοκαιρινό μακιγιάζ κ.ο.κ. Εν συνεχεία δε, θα μάθουμε απ' έξω και ανακατωτά όλες τις λεπτομέρειες για τις διακοπές που κάνουν ή ετοιμάζουν να κάνουν εκείνοι του αποτελούν την αφρόκρεμα της showbiz. Από το που θα πάνε διακοπές μέχρι με το τι έφαγαν αλλά και το πως διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε κάποιο απο τα clubs των ελληνικών νησιών. 

Έκαστος στο είδος του όπως λένε, λοιπόν, και εδώ δε θα πρέπει να παραλείψουμε τις πάμπολλες προτάσεις για βιβλία που μπορούν να σου κρατήσουν συντροφία όλο το διάστημα των καλοκαιρινών σου διακοπών. Απο κοντά ακολουθούν και τα μουσικά ακούσματα. Μουσικές που ταιριάζουν για πιο χαλαρές διαθέσεις, ή μουσικές που ταιριάζουν ταμάμ για ξέφρενα ολονύχτια πάρτυ. Μουσικές εν πολλοίς για όλα τα γούστα και τις περιστάσεις. Αυτά βέβαια που βρίσκονται σε έξαρση τους καλοκαιρινούς μήνες (και ένας απο τους λόγους που στον υπογράφοντα αρέσει το καλοκαίρι) είναι τα κάθε λογής φεστιβάλ και συναυλίες που ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια σε κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά της χώρας μας. 

Κλείνοντας και το σημερινό κείμενο, όντας το τελευταίο για τη φετινή σεζόν και ανανεώνοντας το ραντεβού μας -Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος- από Σεπτέμβρη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτήν τη ραστώνη, αυτήν τη μεγαλύτερη χαλαρότητα, την εντονότερη διάθεση για φλέρτ (το σεξ το αφήνω απ' έξω μιας και είναι μια κατηγορία μόνο του) δεν μπορείς παρά να τα εκμεταλλευτείς κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Και μιας και την Τετάρτη δε θα υπάρχει η μουσική στήλη του Διονύση Κούτρα, αλλά οι προτάσεις βιβλίων του Vakxikon.gr που θα μπορούσαν να σας κρατήσουν παρέα για το υπόλοιπο καλοκαίρι, το μουσικό αυτό ρόλο αυθαίρετα τον οικειοποιoύμαι κάνοντας με τη σειρά μου τη δική μου καλοκαιρίνη μουσική πρόταση μέσω του βίντεο που ακολουθεί. 

Καλό καλοκαίρι και εις το επαναδιαβάζειν!