24 Ιουλ 2013

Pass2Day | Kαλό συναυλιακό καλοκαίρι | #60

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν (από 1/9/13 ξανά κοντά σας!). 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας


Έφτασε η ώρα, λοιπόν, για τη στήλη Pass2Day να πάει διακοπές. Φυσικά στο διάστημα αυτό, των περίπου 30 ημερών, δε θα λείψουν από την ατζέντα της στήλης οι επισκέψεις σε διάφορες συναυλίες. Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι η διάθεση όλου κόσμου είναι ανεβασμένη. Το ποτό ρέει άφθονο, οι παραλίες είναι γεμάτες, το φλερτ φτάνει στο ζενίθ του και φυσικά όλοι οι καλλιτέχνες ξεχύνονται σε μουσικούς και συναυλιακούς χώρους για ζωντανές εμφανίσεις. Οι συναυλίες είναι σημαντικές για τους καλλιτέχνες γιατί έρχονται σε άμεση επαφή με τον κόσμο. Αυτό που ακούγεται από όλους είναι ότι η διάθεση που έχουν για να παίξουν και να τραγουδήσουν ζωντανά είναι το καλύτερο ναρκωτικό γι' αυτούς γιατί βλέπουν άμεσα την ανταπόκριση και το θαυμασμό του κόσμου. Δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσα λεφτά θα εξοικονομήσουν στο διάστημα των τριών αυτών μηνών. Το σημαντικότερο για αυτούς είναι ότι καλλιτέχνες και πλήθος γίνονται ένα. Όσον αφορά τη μουσική πλευρά, ποτέ ένας καλλιτέχνης ή συγκρότημα δε θα παίξει τα κομμάτια όπως ακριβώς ακούγονται στο δίσκο. Αυτή όμως είναι και η μαγεία της μουσικής, ο αυτοσχεδιασμός. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλοι οι καλλιτέχνες πάντα συμπεριλαμβάνουν στους δίσκους τους κατά καιρούς lives από τις συναυλίες τους. 


Στην αντίπερα όχθη, για τον κόσμο ισχύουν τα προαναφερόμενα σε μεγαλύτερο βαθμό. Ο κόσμος έχει την δυνατότητα να έρθει σε άμεση επαφή και να τραγουδήσει παρέα με το ίνδαλμά του μέχρι εσχάτων. Στις συναυλίες δεν υπάρχει κανένας περορισμός. Μπορείς να τραγουδήσεις δυνατά, να χορέψεις ασταμάτητα, να ερωτευτείς, να πιεις απεριόριστα, να…, να…, να…, να βγάλεις όλα αυτά που έχεις κρυμμένα μέσα σου. Η μεγαλύτερη στιγμή όμως σε μια συναυλία είναι η αναμονή μέχρι να δεις για πρώτη φορά τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη να τραγουδάει το πρώτο κομμάτι της συναυλίας αλλά ακόμα μεγαλύτερη στιγμή είναι το encore, το τελευταίο κομμάτι της συναυλίας. Εκεί που νομίζεις ότι η συναυλία έχει τελειώσει, μετά από ζητωκραυγές και σφυρίγματα ο καλλιτέχνης βγαίνει ξανά στη σκηνή για να τραγουδήσει για τελευταία φορά. Σε όλη την υπόλοιπη συναυλία όλοι είμαστε σε ένα πραγματικό ντελίριο. Αυτές οι εμπειρίες είναι που σου μένουν αξέχαστες. 

Καλό "Βακχικό" καλοκαίρι