20 Ιουλ 2013

Οι Χαλασοχώρηδες | Κερδίστε προσκλήσεις | Χορηγός επικοινωνίας: Vakxikon.gr


Στείλτε το ονοματεπώνυμο σας στο info@vakxikon.gr και κερδίστε μία από τις 10 διπλές προσκλήσεις για το Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 21:00, στο Κηποθέατρο Παπάγου. 

Πολιτική κωμωδία που σατιρίζει τις παθογένειες του ελληνικού κράτους και την προβληματική εκλογική νοοτροπία υποψηφίων και ψηφοφόρων. Το 1892 (ένα χρόνο πριν την πτώχευση του ‘93) δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ακρόπολη» το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι Χαλασοχώρηδες». Η ιστορία διαδραματίζεται στο νησί την τελευταία εβδομάδα βουλευτικών εκλογών. Ο Παπαδιαμάντης σατιρίζει τα πολιτικά και εκλογικά ήθη της εποχής και προβάλλει τις παθογένειες του νέου ελληνικού κράτους. Παρουσιάζει με κωμικό τρόπο την αναστάτωση και τον εκφυλισμό της τοπικής κοινωνίας τις ημέρες των εκλογών. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν απλώς άνθρωποι που συμμετέχουν σ’ ένα παιχνίδι ανταγωνισμού και επιβίωσης. Ψηφοφόροι και ψηφοθήρες έχουν μπροστά τους λίγες μέρες για να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν. 

Το 2012 μέσα στη σύγχυση που όλοι βρισκόμαστε, αναζητούμε τις κοινές μας ιστορίες. Στοχαζόμαστε, μιλάμε, συμμετέχουμε πολιτικά. Στην παράσταση δεν υπάρχει αφηγητής. Χωρίς τον πλάγιο λόγο της αφήγησης , οι σκέψεις των ηρώων και του συγγραφέα μετατρέπονται σε δημόσιο λόγο. Οι «Χαλασοχώρηδες» δεν «μοιάζουν σαν να γράφτηκαν σήμερα», είναι σκωπτική περιγραφή του ίδιου πολιτικού συστήματος που σε εξελιγμένη μορφή έχουμε και σήμερα. 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου 
Σκηνικά-κοστούμια: Λυδία Κοντογιώργη 
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου 
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου 
Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα 
Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Παύλος Εμμανουηλίδης, Θοδωρής Θεοδωρίδης, Αγγελική Μαρίνου, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Ροζαμάλια Κυρίου, Παναγιώτης Σούλης 

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ δήμων Παπάγου - Χολαργού 2013

Είσοδος: 10€