11 Σεπ 2013

Pass2Day | Οι «γερόλυκοι» σκορπιοί επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος | #62

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας


Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν αποφασίσει οι Scorpions ότι θα σταματήσουν. Παρόλα αυτά όμως δεν μπορούσαν να αρνηθούν μια πρόταση όπως αυτή που τους έκανε η εταιρεία τους η Sony. Οι Scorpions έρχονται στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στο θέατρο του Λυκαβηττού για τρεις βραδιές που θα μείνουν στην Ιστορία με τίτλο: Scorpions and Friends - MTV Unplugged in Athens, στις 11, 12 και 14 Σεπτεμβρίου 2013. Στο ρεσιτάλ αυτό που θα δώσουν οι σκορπιοί τις τρεις μέρες, θα ακούσουμε τραγούδια σε παγκόσμια πρώτη αλλά και μια ιστορική αναδρομή της μπάντας από την ίδρυσή της το 1969 εώς σήμερα, η οποία θα ηχογραφηθεί ζωντανά και θα κυκλοφορήσει σε dvd σε 47 χώρες.

Στις συναυλίες αυτές θα υπάρχουν και καλεσμένοι - έκπληξη που δεν θα ανακοινωθούν. Η σειρά συναυλιών του MTV Unplugged έχει ξεκινήσει από το 1990, με τον Paul McCartney. Από το θεσμό αυτόν έχουν περάσει τεράστια ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής οπώς οι Eric Clapton, Jimmy Page, Nirvana κ.ά. Οι Scorpions όμως διάλεξαν τις συναυλίες αυτές να τις παραγματοποιήσουν στην Ελλάδα και ο λόγος είναι απλός. Οι Έλληνες είναι οι πιο φανατικοί θαυμαστές της μπάντας σε όλο τον κόσμο και με το άλμπουμ «Scorpions Best» να παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις στην Ελλάδα, και τους θαυμαστές τους να κατακλύζουν τους χώρους που πραγματοποιούν τις συναυλίες τους. 

Ο τραγουδιστής των Scorpions Klaus Meine, είπε για το νέο αυτό συναρπαστικό ταξίδι: «Τον περασμένο Δεκέμβριο αποφασίσαμε να σταματήσουμε. Έτσι όταν μας έγινε αυτή η πρόταση από την εταιρία μας Sony Music, υπήρχαν κάποια ερωτηματικά. Σε ένα πράγμα όμως συμφωνήσαμε όλοι από την πρώτη στιγμή: αν πρόκειται να το κάνουμε, θα το κάνουμε στην Ελλάδα! Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές μας - αυτός είναι ο κύριος λόγος που αποφασίσαμε να κάνουμε το project στην Αθήνα. Επιστρέφουμε για να αποδείξουμε ότι οι Έλληνες είναι μέσα στην καρδιά μας όλα αυτά τα χρόνια. Επιλέξαμε το θέατρο του Λυκαβηττού και όχι κάποιον από τους μεγάλους χώρους που έχουμε παίξει στο παρελθόν -όπως το Καραϊσκάκη- γιατί για αυτό το project θέλουμε ένα μικρότερο και πιο ζεστό χώρο. Έτσι αποφασίσαμε να παίξουμε μερικές μέρες σε αυτό το πολύ όμορφο θέατρο. Έχουμε ξαναπαίξει στο Λυκαβηττό και θυμόμαστε ακόμα ότι όταν φτάσαμε υπήρχαν fans παντού! Είχαν σκαρφαλώσει στα βράχια γύρω από το θέατρο, ήταν πραγματικά συγκλονιστικό! Είπαμε όμως ότι δεν θα κάνουμε μόνο μια συναυλία, αλλά τρεις. Επειδή οι συναυλίες θα μαγνητοσκοπηθούν, πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα να έχουμε τρεις και όχι λιγότερες, ώστε να υπάρχει πολύ υλικό για την τελική επιλογή. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζουμε ένα τέτοιο project στην Ελλάδα, θα είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Εκτός από τις μεγάλες μας επιτυχίες, θα παίξουμε αγαπημένα τραγούδια που δεν έχουμε ξαναπαίξει ποτέ ζωντανά, όπως το ‘Born to touch your feelings’ ή το ‘When you came into my life’, αλλά και καινούργιες συνθέσεις που θα ακουστούν για πρώτη φορά. Είναι συναρπαστικό για μας όλο αυτό που θα γίνει, είναι μια νέα πρόκληση! Ανυπομονούμε να βρεθούμε πάλι στην Αθήνα και να προσφέρουμε κάτι μοναδικό στους Έλληνες θαυμαστές μας». 

Να σημειώσουμε ότι τα εισιτήρια για τις 14 Σεπτεμβρίου έχουν εξαντληθεί και υπάρχουν μόνο εισιτήρια για τις 11 και 12, αξίας 38 ευρώ.