25 Σεπ 2013

Pass2Day | Νέες κυκλοφορίες ήρθαν με τις πρώτες βροχές | #64

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας 


Οι Locomondo, καλοκαιρινοί τύποι όπως πάντα, βρήκαν τρόπο να κυκλοφορήσουν το νέο τους δίσκο, γιορτάζοντας παράλληλα τα δέκα χρόνια συνεργασίας τους μέσα στο καλοκαίρι με τίτλο «Οδύσσεια». Το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου περιγράφει αυτό που το συγκρότημα ξέρει να κάνει καλύτερα από όλους. Συναυλίες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, σε μικρούς και μεγάλους χώρους, ξεσηκώνοντας το κοινό πάντα με το χιούμορ τους και τη μουσική τους. Στο άλμουμ αυτό η μπάντα ξεφεύγει λίγο από τα συνηθισμένα δίνοντας έναν πιο έντεχνο τόνο στα τραγούδια της χωρίς βέβαια να λείπουν και οι ρέγκε νότες που μας έχει συνηθίσει. 



Δεκαεπτά χρόνια βρίσκονται στο βάθρο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.Υπηρετούν το εναλλακτικό ροκ όσο κανένα άλλο συγκρότημα του είδους έχοντας στο πλευρό τους πάντα τόσο τους θαυμαστές τους, όσο και αυτούς που τους μισούν. Η αλήθεια είναι ότι οι Placebo - ναι για αυτούς μιλάω στις πρώτες γραμμές- έχουν μεγαλώσει τις γενιές των τωρινών τριαντάρηδων και σαραντάρηδων, πετυχαίνοντας πολλές φορές τον εντυπωσιασμό και όχι άδικα. Στον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο «Loud Like Love», οι Placebo δείχνουν πιο σκεπτόμενοι από ποτέ αφού χωρίς να καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν, χαμηλώνουν τους τόνους χωρίς να οργιάζουν όπως παλιά, και αυτό το δείχνουν και οι στίχοι. Ο Brian Molko αφήνει στην άκρη τις κακές του συνήθειες και γράφει τραγούδια που μιλάνε για ασφάλεια, προσωπικές σχέσεις και τα αισθήματα που προκαλούνται από αυτές. Χαραχτηριστικό παράδειγμα είναι το single με τίτλο «Too Many Friends» που μιλάει για τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Ένας πραγματικά όμορφος δίσκος χωρίς κακές στιγμές, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως ένα μεγάλο συγκρότημα παραμένει στην κορυφή χωρίς πάντα να εντυπωσιάζει! Το έχουν κάνει άλλωστε άπειρες φορές στο παρελθόν και δεν το έχουν ανάγκη. Καιρός να πάρουν σειρά άλλοι... 


Καλή ακρόαση