17 Οκτ 2013

Antidotum Tarantulae «Μουσική της Κάτω Ιταλίας» [Xoρηγός επικοινωνίας: Vakxikon Radio]


Μουσικές που βρέχονται από τη Μεσόγειο και φλέγονται από τον καυτό της ήλιο σε μια διαδραστική μουσική παράσταση. Οι Antidotum Tarantulae στήνουν μια ολοκληρωμένη, άκρως συγκινητική και γοητευτική μουσικοχορευτική παράσταση, ερμηνεύοντας τη φλόγα και το πάθος της δυτικής Μεσογείου. Με αφετηρία τη φολκ μουσική της Νότιας Ιταλίας (στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ελληνόφωνη) υμνούν τη ζωή και τον έρωτα ακόμα και όταν ηχούν μελαγχολικά: ταραντέλες, τραγούδια του νόστου και ύμνοι της αγάπης, μοιρολόγια αλλά και απόηχοι από ταραγμένες εποχές. Antidotum Tarantulae... ένα συγκρότημα που, με βάση τη φολκ μουσική της Νότιας Ιταλίας και γενικότερα της Μεσογείου, δίνει μια σύγχρονη αντίληψη της παράδοσης. 

Τα μέλη του συγκροτήματος: Τέτη Κασιώνη: τραγούδι / Σπύρος Σύρμος: κλασική κιθάρα, chitarra battente και τραγούδι Γιάννης Γιούνης: βιολοντσέλο / Ηλέκτρα Καρανικόλα: φλάουτο, πίκολο / Βαγγέλης Χαραμής: chitarra battente, mandola, tammorra e tamburello / Χορεύει η Ολίνα Σακκά. 

Το συγκρότημα δραστηριοποιείται με επιτυχημένες παραστάσεις στην Ελλάδα, σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε διάφορα Φεστιβάλ, Αισχύλεια, Ταύρεια, Φεστιβάλ Αθηνών στο θέατρο Δώρας Στράτου , Φεστιβάλ Πηνειού, ενώ έχει ως κορυφαίες στιγμές την συμμετοχή στη Festa della Pizzica στη Sternatia, 2ο Cantacasona στο χωριό Montecorice, στο 1° Raduno Battentisti in Calabria, στο Etnomalìa al Paisà στο Agnone Cilento, Pratola folk festival καθώς και στο διεθνές φεστιβάλ Roots: 1st Mediterranean Sounds & Spirits Festival. 

Έχει συνεργαστεί με αυθεντικούς εκπροσώπους αυτής της μουσικής όπως οι Simone Mongelli, Gianluca Zammarelli, Emilia Ottaviano, Giustino Radano, Antonio Matrone (O' Lione) κ.ά. 

•Την άνοιξη του 2008 ηχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Sed Nove, ο οποίος κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2008 από την δισκογραφική εταιρία Παρουσία. 

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 
στο ΤΡΙΑΝΟΝ Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101, Αθήνα) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια) 
Ώρα έναρξης: 8:30μμ 
Είσοδος 10 ευρώ 
 Κρατήσεις – Προπώληση: 210 9214248 – 6944 301678 
Πληροφορίες – εισιτήρια: www.viva.gr (online πωλήσεις από 4 Οκτωβρίου) www.eilissos.gr Διοργάνωση: Ειλισσός - μια εταιρία για τον πολιτισμό 
e-mail: vassikri@gmail.com www.eilissos.gr www.facebook.com/eilissos