16 Οκτ 2013

Pass2Day | Νέες κυκλοφορίες για να μην ξεχνιόμαστε... | #67

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας

Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τις θεωρίες συνωμοσίας για να ασχοληθούμε με νέες κυκλοφορίες, οι οποίες θα μας κρατήσουν συντροφιά αυτό τον καιρό. 


Οι αστέρες του mainstream rock ήχου, οι Kings of Leon, επιστρέφουν στη δισκογραφία με νέο άλμπουμ υπό τον τίτλο Mechanical Bull. Τα πιτσιρίκια λοιπόν έχουν μεγαλώσει, δεν είναι πια είκοσι χρονών, αν και στο άλμπουμ αυτό προσπαθούν να αναζωογονήσουν τις μουσικές των πρώτων τους δίσκων. Το Mechanical Bull δεν είναι ότι καλύτερο έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια η μπάντα, χωρίς βέβαια να τη ζημιώνει. Ρωτήθηκε ο μπασίστας του συγκροτήματος, Jared Followill, με ποιους δίσκους μπορεί να συγκριθεί το Mechanical Bull κι αυτός απάντησε: «Αυτό που βγάζει προς τα έξω είναι πιο κοντά στους δύο πρώτους μας δίσκους. Επειδή, όμως, είναι αρκετά πολύπλοκος, θα έλεγα ότι μοιάζει πιο πολύ στους δύο τελευταίους.» Το συγρότημα που τραγουδά για τη χαρά και τη ζωή, επιστρέφει με νέο άλμπουμ υπό τον τίτλο Get Happy. Οι Pink Martini, αυτή η ορχήστρα από το Portland, εδώ και δεκαπέντε χρόνια μας έχουν δείξει τι ακριβώς σημαίνει lounge. Το συγκρότημα καταφέρνει για ακόμη μία φορά να «δέσει» αρμονικά την Jazz τις latin, pop και ethnic μουσικές και αυτό τους καθιστά μοναδικούς στο είδος τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν την ορχήστρα συμμετέχουν και οι έλληνες τρομπονίστες Αντώνης Ανδρέου και Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος. Το άλμπουμ περιλαμβάνει τραγούδια στα τουρκικά, τα ρουμανικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα ιαπωνικά και τα κινέζικα, τραγουδισμένα από guests όπως οι Philippe Katerine, Meow Meow και Rufus Wainwright.