6 Νοε 2013

Pass2Day | Θεωρίες Συνωμοσίας Mέρος Δ' | #69

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας


Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που πέρασε από τη μουσική βιομηχανία ήταν ο Kurt Cobain. Οι Nirvana δημιούργησαν ένα νέο ρεύμα μουσικής στο χώρο της ροκ, το λεγόμενο grunge. Λατρεύτηκαν όσο κανένα άλλο συγκρότημα στον κόσμο και ειδικά ο τραγουδιστής τους, ο Cobain λατρεύεται σαν είδωλο ακόμα και σήμερα, 19 χρόνια μετά το θάνατό του.

Πολλά ακούστηκαν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο τραγουδιστής. Aπό την άλλη μεριά, έχει μπει στο πάνθεον του περιοδικού Rolling Stones με τους τραγουδιστές που έχουν πει ένα από τα 500 καλύτερα κομμάτια όλων των εποχών, αφού το εκπληκτικό αυτό τραγούδι με τον τίτλο Smells like teen spirit είναι στην πρώτη δεκάδα. 


Κουβαλά όμως και μια δραματική θεωρία συνωμοσίας. Τον Απρίλιο του 1994 ο Kurt Cobain βρίσκεται νεκρός κοντά στη λίμνη Ουάσινγκτον, έχοντας δίπλα του ένα όπλο, ναρκωτικά και ένα σημείωμα που γράφει: «Πάει πολύς καιρός πια που δεν έχω νιώσει το πάθος που μου προκαλούσε κάποτε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική».

To θέμα είναι ότι ποτέ δεν έγινε αυτοψία ενώ σε μια φωτογραφία από το πτώμα του δεν εμφανίζεται το πρόσωπό του. Η Courtney Love, γυναίκα του τραγουδιστή, εικάζεται ότι πλήρωσε έναν επαγγελματία δολφόνο για να σκοτώσει τον Cobain. Στο τραγούδι του συγκροτήματος «Come As You Are», ο τραγουδιστής αναφέρει ότι «ορκίζομαι ότι δεν έχω όπλο, όχι δεν έχω όπλο». 

Η κρίση είναι δική σας...