13 Νοε 2013

Pass2Day | Θεωρίες Συνωμοσίας Mέρος Ε' | #70

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας 


Όταν τέσσερις νεαροί από το Λoς Άντζελες αποφασίζουν να ιδρύσουν ένα συγκρότημα, δε μπορούσαν να διανοηθούν το μέγεθος και την αξία της μπάντας αυτής που έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην Iστορία της μουσικής. Το συγκρότημα φυσικά είναι οι Doors. Τα τρία από τα τέσσερα μέλη είναι εν ζωή, ενώ ο μεγάλος Jim Morrison έφυγε στα 27 του χρόνια το 1971. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Ιουλίου του 1971 βρίσκετα νεκρός στη μπανιέρα του μετά από έξι μέρες. Η επίσημη ανακοίνωση μιλάει για καρδιακή προσβολή -λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο τραγουδιστής ήταν εθισμένος στο ποτό και στα ναρκωτικά.

Οι μόνοι που είδαν τον Morrison νεκρό ήταν οι νοσηλευτές που τον μετέφεραν και ο προσωπικός του γιατρός Max Vassile, που εξέδωσε το ιατρικό ανακοινωθέν οπότε δε χρειάστηκε να γίνει αυτοψία αφού πέθανε από φυσιολογικά αίτια. Ο Jim Morrison, παρόλο που ήταν διάσημος για τις απιστίες του και για την πληθώρα των γυναικών που τον περιέβαλλαν, αγαπούσε υπερβολικά την κοπέλα του Pamela Courson, με την οποία έμεναν μαζί μέχρι την τελευταία του πνοή. Η Pamela, όπως και ο Morrison, ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωΐνης. Ήταν από τους μοναδικούς ανθρώπους που γνώριζαν ακριβώς τις συνθήκες θανάτου του τραγουδιστή. Δε μίλησε όμως ποτέ. Αντίθετα σιώπησε για πάντα δυο χρόνια αργότερα από υπερβολική δόση ηρωΐνης παίρνοντας μαζί της πολλά μυστικά. 


Μήπως γνώριζε πολλά για το θάνατο του και απειλήθηκε για τη ζωή της ώστε να μην τα δημοσιοποιήσει; Τυχαίο; Είναι τυχαίο ότι όλοι οι μεγάλοι ροκ σταρ πέθαναν από υπερβολική δόση και με τη σειρά τους οι σύντροφοί τους πέθαναν από τα ίδια αίτια; Δεν υπήρξαν ποτέ φωτογραφίες από την αστυνομία με το νεκρό σώμα του Morrison. Κανένας δεν έχει φωτογραφίες από το θάνατο του τραγουδιστή, ενώ το φέρετρο του ήταν ερμητικά κλειστό και δεν ανοίχτηκε ποτέ. Μία άλλη θεωρία θέλει τον Morrison να σκηνοθετεί το θάνατό του αφού είχε βαρεθεί το star system και την ψευτοκουλτούρα της εποχής και να απομακρύνεται από όλα αυτά προς άγνωστο προορισμό. Ο Ray Manzarek πιστεύει ότι Morrison σκηνοθέτησε το θάνατό του και έφυγε για τις Σεϋχέλλες. 

Η κρίση είναι δική σας...