20 Ιαν 2014

H@ppY FeW: Ο θεός μεθ' ημών


Του Νίκου Μπίνου

Τώρα μάλιστα. Αφού έχουμε λύσει όλα μας τα θέματα μιας και η ανεργία πλέον δεν βρίσκεται κοντά στο 30%, ο κόσμος όλος μπορεί να πληρώνει τις φορολογικές του υποχρεώσεις (και αφού οι φόροι έχουν μείνει οι μισοί) και γενικά οι συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία είναι κάτι παραπάνω από ιδανικές, αναπόφευκτα θα έπρεπε να βρούμε θέματα προς συζήτηση. 

Κάπως έτσι θα το σκέφτηκαν προφανώς εκεί στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ και είπαν να βρουν με κάτι να ασχολούνται. Και με τι καινούριο έχουν καταπιαστεί; Με το κατά πόσο ο Τσίπρας είναι άθεος ή όχι. Ναι, καλά διαβάσατε. Και όλο αυτό το πανηγύρι ξεκίνησε με μια τοποθέτηση του υπευθύνου θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ (Ι. Αμανατίδης) σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, χθες Κυριακή, ο οποίος δήλωσε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άθεος. 

Και άλλο που δεν ήθελε η ΝΔ να πιαστεί από κάτι το οποίο θα μπορούσε να βλάψει την εικόνα του κυριότερού της αντιπάλου. Με τις δημοσκοπήσεις σιγά σιγά να δίνουν προβάδισμα στο κόμμα της Κουμουνδούρου, έναντι αυτού της λεωφόρου Συγγρού, τις ευρωεκλογές να πλησιάζουν και αμέσως μετά να ακολουθούν οι δημοτικές, δυο μάχες που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις αντοχές των δύο κομμάτων, η ΝΔ θέλει να αντιστρέψει το εις βάρος της κλίμα. 

Όπως και να έχει πάντως σε θέμα θρησκείας τα ματσάκι έρχεται ισόπαλο. Από τη μια ο Τσίπρας είναι άθεος και από την άλλη οι της ΝΔ δεν έχουν τον Θεό τους. Και έτσι απλά καταλήγουμε σε ένα δικαιότατο χι. 

Καλή χρονιά…