22 Ιαν 2014

Pass2Day | Ο σιδεροκέφαλος των Motorhead | #77

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας 


Το πραγματικό όνομα του Lemmy είναι Ian Fraser Killmister. O Lemmy είναι ο τραγουδιστής και μπασίστας των Motorhead και είναι από τους ελάχιστους θρύλους της ροκ σκηνής που βρίσκονται εν ζωή, παρ' όλα τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Η φράση sex,drugs and rock'n'roll αντικατοπτρίζει πλήρως τον χαρακτήρα του. 

Το όνομα Lemmy είναι παρατσούκλι που κουβαλάει από το σχολείο. Δείχνει τον εθισμό του σε ακραίες καταστάσεις από τα δεκατέσσερά του χρόνια, αφού δανείζεται λεφτά για να παίζει "φρουτάκια". Το πάθος του για τη μουσική και συγκεκριμένα για το rock and roll φαίνεται από τα παιδικά του χρόνια. Έχοντας περάσει από πολλά συγκροτήματα, το 1975 ιδρύει τους Motorhead. Η αφορμή για να ιδρύσει το θρυλικό αυτό συγκρότημα ήταν ο Little Richard, ίνδαλμα του Lemmy, θέλοντας να παίζει σκληρό, γρήγορο και "βρώμικο" rock and roll και τα κατάφερε. 

Ο Lemmy ήταν κολλητός με τον Jimmy Hendrix με τον οποίον κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλης. Από τα τριάντα του χρόνια είχε "συντροφιά" σε καθημερινή βάση ένα μπουκάλι Jack Daniels. Eκτός από το αλκοόλ, ο Lemmy είναι και λάτρης των ναρκωτικών και ειδικά των "speedάτων", όπως έχει πει και ο ίδιος. Τι να πει όμως κανείς και για τη σχέση του με το γυναικείο φύλο; Κατ' ομολογία του ιδίου, έχει συνευρεθεί με πάνω από 1200 γυναίκες στη ζωή του! 

Όλες αυτές οι καταχρήσεις όμως είχαν σαν αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας του το τελευταίο διάστημα. Ο Lemmy ταλαιπωρείται από διαβήτη, χωρίς όμως ακόμα και τώρα να "βάζει μυαλό". Όλοι εμείς τον περιμένουμε να αναρρώσει πλήρως για να μας χαρίζει όλη αυτήν την ορμή και την "βρωμιά" που βγάζει αυτός και τα τραγούδια του. 

Γέρο - Lemmy ζούμε για να σε ακούμε...