3 Φεβ 2014

Παρουσίαση


Με αφορμή το κλείσιμο της Τριλογίας της Κρίσης με τη συλλογή διηγημάτων Via dolorosa 11 ιστορίες για τον ιό της βίας, οι εκδόσεις Vakxikon.gr διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στις 20.00, στο Polis art cafe (Σταδίου και Πεσμαζόγλου, αίθριο της Στοάς του Βιβλίου). 

Θα μιλήσουν οι επιμελητές της σειράς: Αγγέλα Γαβρίλη (Via dolorosa), Μαρία Κατσοπούλου (Αμ’ έπος ανέργων, Via dolorosa), Ιορδάνης Κουμασίδης (Crisis) και Νέστορας Πουλάκος (Crisis, Via dolorosa). 

Η Τριλογία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012 με τη συλλογή Crisis 10+1 διηγήματα για την ελληνική κρίση, σε επιμέλεια του Ιορδάνη Κουμασίδη και του Νέστορα Πουλάκου. Οι συγγραφείς που συμμετέχουν είναι: Κασσάνδρα Αλογοσκούφι, Τζούλια Γκανάσου, Στέργια Κάββαλου, Μαίρη Κλιγκάτση, Ιορδάνης Κουμασίδης, Νίκος Κουνενής, Βαγγέλης Μπέκας, Μαρία Ξυλούρη, Βάσια Τζανακάρη, Mαρία Φακίνου, Johnny Handsome. 

Συνεχίστηκε τον Ιούνιο του 2013 με τη συλλογή Αμ' έπος ανέργων 8 ενεργά διηγήματα, σε επιμέλεια της Μαρίας Κατσοπούλου. Οι συγγραφείς που συμμετέχουν είναι: Μαρία Γιαγιάννου, Λία Ζώτου, Θοδωρής Καραγεωργίου, Μαρία Κατσοπούλου, Χρήστος Α. Μιχαήλ, Δημήτρης Ροβόλας, Μαρία Σούμπερτ, Ελένη Τζατζιμάκη, Μαρία Τσιράκου. Το επίμετρο υπογράφει ο Κωστής Γκιμοσούλης. 

Ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 με τη συλλογή Via dolorosa 11 ιστορίες για τον ιό της βίας, σε επιμέλεια της Αγγέλας Γαβρίλη, της Μαρίας Κατσοπούλου και του Νέστορα Πουλάκου. Οι συγγραφείς που συμμετέχουν είναι: Αντιόπη Αθανασιάδου, Αγγέλα Γαβρίλη, Νίκος Ερηνάκης, Μαρία Α. Ιωάννου, Μαρία Κατσοπούλου, Δάφνη Μανούσου, Κυριάκος Μαργαρίτης, Διονύσης Μαρίνος, Γιάννης Παπαγιάννης, Ηλίας Σεφερλής, Νίκος Ξένιος.