5 Μαρ 2014

Pass2Day | Μουσικά νέα | #83

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας 


Σωκράτης Μάλαμας 
Ο Χάρτης

Ο νέος δίσκος του Σωκράτη Μάλαμα είναι επιτέλους έτοιμος. Ο τραγουδοποιός που έχει αφήσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική θα παρουσιάσει σήμερα 5 Μαρτίου, την καινούρια του δουλειά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τραγούδια του δίσκου παίζονται εδώ και λίγο καιρό στα ραδιόφωνα και στο youtube. Η σύνθεση των τραγουδιών είναι για ακόμη μία φορά, εξ ολοκλήρου του ίδιου του Μάλαμα ενώ τους στίχους έχουν γράψει οι Γιώργος Κλεφτογιώργος, Φωτεινή Λαμπρίδη, Δημήτρης Αδόργιαστος και Βαγγέλης Βελώνια. Στο δίσκο αυτό, ο Μάλαμας έχει συνεργαστεί με την Ελένη Βιτάλη στο τραγούδι Οι Παρελάσεις. Η MLK και η ANO KATO RECORDS επανεκδίδουν δύο άλμπουμ σε βινύλιο 

 
Το καλύτερο ροκ ελληνικό συγκρότημα όλων των εποχών ήταν οι Τρύπες. 29 χρόνια έχουν περάσει από τον πρώτο δίσκο της θρυλικής αυτής μπάντας και οι δισκογραφικές MLK και ANO KATO RECORDS επανεκδίδουν σε βινύλιο το άλμπουμ αυτό. Έντεκα χρόνια χρόνια έχουν περάσει από την διαλυσή τους και οι δύο δισκογραφικές επαναφέρουν στο προσκήνιο δέκα τραγούδια του συγκροτήματος που έκανε πάταγο την δεκαετία του 1990. Επίσης, τα Ξύλινα Σπαθιά θα μπορούν να απολαύσουν οι θαυμαστές του συγκροτήματος σε μια ειδική συλλεκτική έκδοση σε βινύλιο. 

Καλό μήνα!