19 Μαρ 2014

Pass2Day | Όταν ο Σίντ Βίσιους "έχασε" τη Νάνσυ | #84

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 


Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας 

Ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της πανκ σκηνής ήταν ο Σίντ Βίσιους. Στην πρώτη συνέντευξή του ο Βίσιους είχε πει πως πιστεύει πως θα ζήσει μέχρι τα 25 του χρόνια. Δεν τα κατάφερε καθώς στις 2 Φεβρουαρίου του 1979 πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης, στα 21 του χρόνια. Η μητέρα του ανακάλυψε λίγο καιρό αργότερα ένα σημείωμα στην τσέπη ενός από τα μπουφάν του, που έγραφε: «Είχαμε μια συμφωνία θανάτου και πρέπει να κρατήσω το λόγο μου. Σας παρακαλώ να με θάψετε δίπλα στο μωρό μου. Θέλω να με θάψετε με το δερμάτινο μπουφάν μου, το τζιν και τις μπότες μου. Αντίο». 

O Σίντ γνώρισε την Νάνσυ λίγους μήνες αφότου είχε γίνει μέλος των Sex Pistols. H Νάνσυ ήταν εθισμένη στην ηρωίνη και έβγαζε την δόση της παρέχοντας σεξουαλικές υπηρεσίες. Ο Σίντ ήταν τρελά ερωτευμένος μαζί της, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας προσπαθούσαν να απομακρύνουν τον Σίντ από την Νάνσυ, καθώς ήταν πολύ κακή επιρροή τόσο για το συγκρότημα όσο και για τον ίδιο. Το αποτέλεσμα ήταν οι Sex Pistols να διαλυθού το 1978 και ο Βίσιους να ακολουθεί σόλο καριέρα.


Νάνσυ και Σίντ ήταν αχώριστοι. Ο Βίσιους ήταν ένας άνθρωπος που έμπλεκε σε καυγάδες. Πολλές φορές υπό την επήρρεια ναρκωτικών και αλκοόλ γινόταν βίαιος, χτυπώντας ακόμα και την αγαπημένη του Νάνσυ, μπαίνοντας κάποιες φορές ακόμα και στη φυλακή. Στις 12 Οκτωβρίου του 1978, η Νάνσυ βρίσκεται νεκρή στο ξενοδοχείο Τσέλσι, στη Νέα Υόρκη. Είχε ένα τραύμα στην κοιλιακή χώρα από μαχαίρι, το οποίο ήταν του αγαπημένου της Σίντ. Ο μοναδικός και βασικός ύποπτος ήταν ο Βίσιους. 

Σε καταθέσεις που έδινε, ανέφερε ότι έιχε μαλώσει με τη Νάνσυ, και έπεσε κατά λάθος επάνω στο μαχαίρι ή ότι δεν θυμάται τίποτα καθώς βρισκόταν σε κτάσταση νιρβάνας. Η αλήθεια είναι ότι το πρωϊνό που βρέθηκε νεκρή η Νάνσυ, βρήκαν τον Σίντ να κοιμάται πολύ βαθειά στο κρεβάτι. Πριν προλάβει λοιπόν να γίνει η δίκη, ο Σίντ φεύγει από τη ζωή 4 μήνες μετά την αγαπημένη του Νάνσυ. Στην τελευταία του συνέντευξη, τον ρωταέι ο δημοσιογράφος, που θα ήθελε να βρίσκεται αυτήν τη στιγμή. Και απαντάει: στο έδαφος...