2 Απρ 2014

Pass2Day | Νέο άλμπουμ από τους Αnathema | #86

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας 


Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της τελευταίας 20ετίας είναι οι Βρετανοί Anathema. Ξεκίνησαν την καριέρα τους το 1990 ως death metal group. Η μπάντα από το Λίβερπουλ έχει περάσει από σαράντα κύματα, τόσο μουσικά όσο και υπαρξιακά. Μέσα στο διάστημα των 24 χρόνων εξελλίσσονται και πειραματίζονται με τη μουσική τους, περνώντας από τα βαριά φωνητικά με το σκληρό ήχο, σε πιο χαλαρά, καθαρά φωνητικά, με επιρροές από Pink Floyd και Beattles. Από death metal μπάντα εξελίχθηκαν σε progressive rock, alternative rock και post rock. Οι Anathema είναι ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας πολλές φορές, με την τελευταία να είναι τον Οκτώβριο του 2013, κάνοντας τρεις συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης. 


Το τελευταίο άλμπουμ της μπάντας κυκλοφόρησε το 2012 με τίτλο Weather Systems. Το συγκρότημα από τη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε τον τίτλο, την ημερομηνία και το εξώφυλλο του νέου τους άλμπουμ. Το Distant Satellites θα κυκλοφορήσει στις 9 Ιουνίου από την K-scope. Σε πρόσφατη δήλωσή τους αναφέρουν χαραχτηριστικά, «To Distant Satellites είναι το αποκορύφωμα όλων εκείνων για τα οποία οι Anathema έχουν εργαστεί μέχρι στιγμής στην πορεία τους στη μουσική. Περιέχει σχεδόν κάθε πιθανό στοιχείο του καρδιακού παλμού της μουσικής των Anathema που θα μπορούσε να έχει».