14 Μαΐ 2014

Pass2Day | Νέες κυκλοφορίες | #90

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Κυριακή στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας Ο Νίκος Αντύπας υπογράφει την μουσική στο νέο δίσκο της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με τον τίτλο Θέα παραδείσου. Ο Μιχάλης Γκανάς, η Λίνα Δημοπούλου, ο Νίκος Μωραΐτης, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και η Ελένη Φωτάκη υπογράφουν τους στίχους στα τραγούδια. Όταν έχεις λοιπόν όλους αυτούς τους δημιουργούς δεν μπορεί από το να έχεις ένα δίσκο από την αρχή επιτυχημένο. «Σαν μία διάπλατα ανοιχτή βεράντα της μουσικής» με «Θέα παραδείσου», περιγράφει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, πολύ χαρακτηριστικά, αυτήν τη μουσική συνάντηση, 


Μια ψυχεδελική δίνη βάζουν στον νέο τους δίσκο με τον τίτλο Turn Blue και γίνονται πιο εμπορικοί και πιο ατμοσφαιρικοί από ποτέ. Είναι οι Black Keys. Οι κύριοι Dan Auerbach και Patrick Carney καταφέρνουν για ακόμη μία φορά να ξεσηκώσουν τον κόσμο τους με το όγδοο δίσκο τους, γίνονται πιο εμπορικοί από ποτέ και χάρη σε αυτούς θα έχουμε κάποιες οάσεις στις mainstream ερήμους που διανύουμε ανά καιρούς. Είναι πολύ δύσκολο να γράψεις μουσική της εκάστοτε εποχής πόσο μάλλον εάν μιλάμε για την σημερινή εποχή, οι Black Keys όμως τα καταφέρνουν τέλεια.