23 Ιουλ 2014

Pass2Day | Η επιστροφή των Pink Floyd | #98

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και το ίδιο βράδυ στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας
 

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη γη και όχι μόνο, γιατί το τεράστιο αυτό συγκρότημα που ακούει στο όνομα Pink Floyd έχει έρθει από άλλον γαλαξία, που να μην έχει ακούσει έστω μία φορά τραγούδια αυτής της μπάντας. 20 ολόκληρα χρόνια λοιπόν μετά την τελευταία κυκλοφορία τους με τον τίτλο Division Bell, οι Pink Floyd επιστρέφουν στα δισκογραφικά δρώμενα με νέο δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και θα έχει τον τίτλο Endless River. Αυτό το άλμπουμ ίσως αποτελεί και φόρο τιμής για τον Ρικ Ράιτ (ιδρυτικό μέλος και κιμπορντίστας της μπάντας ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 2008 σε ηλικία 65 ετών).

Ο νέος δίσκος θα περιέχει αποκλειστικά και μόνο ανέκδοτα τραγούδια που είναι βασισμένα σε ηχογραφήσεις που είχαν γίνει το 1994. Την 1η Ιουλίου το συγκρότημα επανέκδωσε το άλμπουμ Division Bell για να γιορτάσει την 20η επέτειο του αλλά και για να μας προαναγγείλει τον επερχόμενο δίσκο, δείχνοντάς μας ότι ο μουσικός δρόμος του νέου άλμπουμ θα έχει κάτι από το Division Bell. Πιθανώς ανέκδοτες ηχογραφήσεις εκείνης της περιόδου. Η σύζυγος του Ντέιβιντ Γκίλμορ, Πόλι Σάμσον, έγραψε χαραχτηριστικά: «Λοιπόν, το άλμπουμ των Pink Floyd που έρχεται τον Οκτώβριο θα ονομάζεται Endless River. Βασίζεται σε ηχογραφήσεις από το 1994, αποτελεί το κύκνειο άσμα του Ρικ Ράιτ και είναι πολύ όμορφο».