16 Ιουλ 2014

Pass2Day | To σπουδαιότερο riff όλων των εποχών | #97

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και το ίδιο βράδυ στο Vakxikon Radio, 8-10 το βράδυ, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας
 
 
Το BBC διοργανώνει ψηφοφορία για το καλύτερο κιθαριστικό riff όλων των εποχών. Από τις 14 του μήνα έχει ξεκινήσει η ψηφοφορία μέσω του BBC Radio 2 και τελειώνει στις 25 Αυγούστου. Το κοινό καλείται να επιλέξει ανάμεσα στα 100 συνολικά τραγούδια που επιλέχθηκαν από μουσικοκρτιτικούς, ραδιοφωνικούς παραγωγούς και μουσικούς και ομολογώ να πω, πως η επιλογή ήταν αρκετά δύσκολη.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να είναι κάτοικοι μόνο του Ηνωμένου Βασιλείου κσι μπορούν να ακούσουν τα τραγούδια στην ιστιοσελίδα του BBC. Μεγάλα ονόματα είναι προτεινόμενα στην λίστα αυτή, όπως: Led Zeppelin, Black Sabbath, Queen, Pink Floyd, Rolling Stones, David Bowie, Guns N' Roses και άλλοι 93. 


Σε αυτό το λινκ http://www.bbc.co.uk/radio2/playlist/greatestriffs  θα μπορείτε να δείτε και τους 100 υποφήφιους. Riffs που υπάρχουν σε κομμάτια όπως Smoke on the water, Paranoid, Smells like teen spirit, Back in black, Are you gonna be my girl, και ανάμεσα τους φυσικά το Beat it του Michael Jackson, είναι κομμάτια που η κιθάρα έχει μείνει αξέχαστη και παντοτινή.