15 Οκτ 2014

Pass2Day | Nέες κυκλοφορίες ανοίγουν την όρεξη | #105Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και το ίδιο βράδυ στο Vakxikon Radio, 10-12, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 

Eπιμέλεια: Διονύσης ΚούτραςΣτις 15 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Θανάση Παπακωνσταντίνου παραλληλα με την συναυλία του στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και το όνομα αυτού είναι Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου. Μετά από έξι μήνες ηχογραφήσεων εγέννετο ο δίσκος.
Άλλος ένας δίσκος, άλλη μια περιπέτεια. Ζαλισμένος από την εξαμηνιαία -και βάλε- ενασχόληση με τις ηχογραφήσεις αλλά και την μετέπειτα επεξεργασία, δεν είμαι σε θέση να κρίνω το μουσικό αποτέλεσμα. Θα περάσουν δυο-τρία χρόνια μέχρι να εξαγνιστούν τα αυτιά μου και να μπορέσουν να καταλάβουν τι έγινε. Για τους στίχους, βάζω από τώρα το χέρι στη φωτιά. Είμαι βαθειά ικανοποιημένος.
Η Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου, παρά την δηλητηριώδη διάθεση, δεν έχει σκοπό να φοβίσει. Να κλονίσει, ναι. Να ξαφνιάσει, ναι. Και -παρ’ ότι οι επιφανειακοί με κατατάσσουν στη μαυρίλα- να παρηγορήσει, είθε. Τους συντελεστές αυτού του πονήματος θα τους μάθετε ξεφυλλίζοντας τις 32 σελίδες του ένθετου. Είναι παλιοί και νέοι συνεργάτες, που με βοήθησαν να δώσω υπόσταση στην υπερδιέγερση του νου μου, που συμβαίνει- που και που-ακόμα. Ο δίσκος είναι παραγωγή της «Αχός», δηλαδή δικιά μου. Σας περιμένω.
Αναφέρει χαρακτηριστικά για τον δίσκο του ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.Στον δίσκο αυτό έχουν συμμετοχή ο Σωκράτης Μάλαμας και η Μελίνα Κανά.ΌΤΑΝ ο 80χρονος πλέον Leonard Kohen βγάζι το 13ο άλμπουμ και το τελευταίο, θέλω να πιστεύω, της καριέρας του είναι άξιο μνείας. Popular problems ονομάζεται λοιπόν ο δίσκος του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη που μπορει ποτέ να μην μεγαλούργησε στο καμμάτι το μουσικό αλλά τόσο στιχουργικά όσο και φωνητικά συνεχίζει ακόμα να μας εντυπωσιάζει.