28 Ιαν 2015

Pass2Day | "Έφυγε" από τη ζωή ο Ντέμης Ρούσσος | #116Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και το ίδιο βράδυ στο Vakxikon Radio, 10-12, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν.
 
Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας


Στο νοσοκομείo Υγεία νοσηλευόταν ο διάσημος σε όλο τον κόσμο τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος, όταν τα ξημερώματα της Κυριακής άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 69 ετών.

Ο Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος, γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Oι Αphrodite's Child ήταν το συγκρότημα όπου ο διάσημος τραγουδιστής ξεκίνησε την καριέρα του το 1967 ως μπασίστας αλλά και στα φωνητικά. Ο  Βαγγέλης Παπαθανασίου (πλήκτρα), ο Λουκάς Σιδεράς (ντραμς και φωνητικά) και ο Αργύρης Silver Κουλούρης (κιθάρα), μαζί με τον Ντέμη Ρούσσο στα φωνητικά κατάφεραν να γίνουν πασίγνωστοι με το συγκρότημα Aphrodite's Child.
 

Το συγκρότημα καταφέρνει να ηογραφήσει τρεις δίσκους σε διαστημα 4 ετών. Το End of the World (1968), το It's Five O'Clock (1969), και το 666 το 1972. Το συγκρότημα διαλύεται και ο  Ντέμης Ρούσσος χτίζει τον μύθο του ξεκινώντας την σόλο καριέρα του με τραγούδια όπως Forever and Ever και Goodbye My Love, Goodbye.

Ασχολήθηκε αμερόληπτα με το θέμα της παχυσαρκίας βγάζοντας και βιβλιο, ενώ το 2013 παρασημοφορήθηκε από την Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.