14 Ιαν 2015

Pass2Day | 50 χρόνια Scorpions | #114

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και το ίδιο βράδυ στο Vakxikon Radio, 10-12, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 
Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας


Δεκατέσσερις μέρες έχουν περάσει από την έλευση του 2015 και η στήλη επανέρχεται με ευχές για υγεία και ένα καλύτερο δημιουργικά μουσικό έτος.  
Το 2010 οι θρυλικοί Scorpions είχαν ανακοινώσει την διάλυσή τους με μία περιοδεία, η οποία διαρκεί εώς σήμερα, τη Farewell Tour. Το 2015 οι ροκάδες από την Γερμανία με πωλήσεις πάνω από 100.00.000 αντίτυπα και συλλογή από χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, επανέρχονται με νέο single με τον τίτλο We Built This House. 
Ανακάλεσαν λοιπόν την απόφασή τους και συνεχίζουν να ροκάρουν, όπως μας έχουν μάθει εδώ και 50 χρόνια, και το γιορτάζουν με νέο άλμπουμ με τον τίτλο Return To Forever, που θα κυκλοφορήσει στις 20 Φεβρουαρίου. Η αλήθεια είναι ότι οι σκορπιοί ήταν το έναυσμα για πολλούς μελλοντικούς ροκάδες και έχω την εντύπωση ότι αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για να υποδεχθούμε τη νέα κυκλοφορία του θρυλικού αυτού συγκροτήματος.