18 Μαρ 2015

Pass2Day | Active Member... ΤΕΛΟΣ... | #122Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και το ίδιο βράδυ στο Vakxikon Radio, 10-12, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 
Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας23 χρόνια έχουν περάσει από την ίδρυση των Active Member και δυστυχώς για όλους μας έφτασε το τέλος τους. Το ελληνικό low bap χάνει τον καλύτερο εκπρόσωπό τoυ καθώς τα μέλη τους, οι B.D. Foxmoor και Sadahzinia, αποφάσιασαν να ακολουθήσουν σόλο καριέρα. O Μιχάλης Μυτακίδης- B.D. Foxmoor, o οποίος είναι η ψυχή και το πνεύμα της μπάντας και η Sadahzinia - Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, κατάφεραν να ξεσηκώσουν πλήθος κόσμου με την μουσική αλλά κυρίως με τους στίχους τους. Πάντα επίκαιροι και προφητικοί, με την ιδεολογία τους να μην την έχουν απαρνηθεί ποτέ, αλλά και τους θαυμαστές τους να τους ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια, κατάφεραν να γεμίσουν θλίψη όλους εμάς, αφήνοντας ένα πολύ μεγάλο κενό στον χώρο της μουσικής. To τέλος είναι η μαγεία όμως, λέει το συγκρότημα:

Όλα τα ωραία κι αυτά κάποτε τελειώνουν
μπαίνουν στην μνήμη μας κι εκεί για πάντα στοιχειώνουν.
Είναι παράξενη η ζωή και γλυκιά ιστορία
είναι ένα δώρο ή μια βαριά τιμωρία
είν' η αρχή της μια καλή ευκαιρία,
όμως το τέλος είν' η μαγεία.

Η ανακοίνωση τους στην σελίδα τους στο facebook:

Πάντα ήλπιζα ότι αυτή η στιγμή θα μας έβρισκε στα καλύτερα μας κι ευτυχώς έτσι κι έγινε. Ο "φύλακας άγγελος" που έχουμε τραγουδήσει τόσες φορές μαζί σας, μάς είχε στο νου του ακόμα μια φορά.

Σήμερα λοιπόν έφτασε η στιγμή να σας ανακοινώσουμε ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη ζωή μας, οι active member, έφτασε κοντά στο τέλος του.

Όπως είχαμε πει πολλά χρόνια πριν "θα τελειώσουμε όταν γουστάρουμε εμείς, μπράβο της παρακμής". Ο μαγικός κύκλος αυτής της σπουδαίας ιστορίας έφτασε στον επίλογο της. Μας έχουν μείνει 235 μέρες ακόμα για να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες μας που είναι οι εξής:

1. Ένας τελευταίος κύκλος συναυλιών που αρχίζει από την Αθήνα στις 4/4 και θα ολοκληρωθεί στις 7/11 πάλι στην Αθήνα. Μέχρι τότε θα προσπαθήσουμε να περάσουμε από κάθε μέρος που κουβαλάμε όμορφες μνήμες και
2. Έναν τελευταίο δίσκο, σε μια έκδοση ανάλογη της περίστασης.

Περισσότερες πληροφορίες από 5/4.

Μετά λοιπόν από τις 7/11 ο B.D. Foxmoor και η Sadahzinia θα στρέψουν τη προσοχή τους στα προσωπικά τους project και σε άλλα δημιουργικά πράγματα. Μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Περάσαμε μαζί 23 πανέμορφα και δημιουργικά χρόνια και σας ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό. Κρατείστε ότι "το τέλος είναι η μαγεία". Έχουμε μέρες ακόμα για να γράψουμε μαζί τον κατάλληλο επίλογο.