29 Απρ 2015

Pass2Day | Rockwave Festival 2015 | #123

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη τουvakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και το ίδιο βράδυ στο Vakxikon Radio, 10-12, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 
Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας


To μεγαλύτερο μουσικό  φεστιβάλ στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη κλείνει φέτος 20 χρόνια και το γιορτάζει με μεγάλα ονόματα αρχής γενομένης από τους black keys οι οποίοι έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Σάββατο 30 Μαίου.Το Σαββάτο 20 Ιουνίου 2015 το κοινό της Ελλάδας θα έχει την τιμή να απολαύσει τον μεγάλο Robbie Williams για πρώτη φορά και αυτός στην Ελλάδα.

Φέτος όλο το καλοκαίρι είναι rockwave. Αναλυτικά πιο κάτω το δελτίο τύπου με  νέα ονόματα και αναλυτικά το line up μέχρι στιγμής.

Το Rockwave Festival κλείνει τα 20α του γενέθλια φέτος το καλοκαίρι και την Τρίτη 21 Ιουλίου θα φιλοξενήσει στη σκηνή του TerraVibe έναν πολύ ιδιαίτερο και αγαπητό στο ελληνικό κοινό καλεσμένο με το καταπληκτικό του συγκρότημα. Manu Chao La Ventura!

Το όνομα του Manu Chao, μοιάζει από μόνο του αρκετό για μια live μουσική εμπειρία που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή! Όταν δε, συνοδεύεται από τους «παλιόφιλους» του Madjid στην κιθάρα, τον Philippe Teboul στα drums και τον Gambeat στο μπάσο, με τους οποίους είχε συνεργαστεί στους Radio Bemba και τους Mano Negra, τότε μιλάμε για τη συναυλιακή συνεύρεση της χρονιάς, με όλα τα αγαπημένα τραγούδια από τη σπουδαία καριέρα του Μanu Chao και άλλα που δεν έχουν παιχτεί ποτέ ζωντανά!

Εμπνευσμένος, φύσει δημιουργικός και αφοσιωμένος με πάθος στη μουσική ο Μanu Chao ξεκίνησε σα μέλος της εναλλακτικής σκηνής του Παρισιού κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '80, μέχρι που ίδρυσε τους Mano Negra, την μεγαλύτερη μπάντα στην ιστορία του γαλικιανού rock, φέρνοντας την ισπανόφωνη μουσική στην πρώτη γραμμή.

Έντονα πολιτικοποιημένος ο Μanu Chao αρθρώνει ένα μουσικό λόγο που φιλτράρει τις κοινωνικές του ευαισθησίες με καμβά ένα πολυπολιτισμικό και πολύ-γλωσσικό ηχητικό σύμπαν. Από τη reggae στο punk και από τη rock σε ethnic φόρμες η μουσική του Manu Chao είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών με τη χαρακτηριστική φωνή του να συμπαρασύρει κάθε θεατή.

To 1998 με το "Clandestino", τάραξε τα νερά της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας και έκτοτε κυκλοφορεί σειρά εξαιρετικών δίσκων με όποιο μουσικό project και αν καταπιάστηκε, όπως μαρτυρά η τεράστια επιτυχία που γνώρισαν τα: "Me Gustas Tu", Welcome To Tihuana", "King Of Bongo", Je Ne T'aime Plus", "Clandestino", "Politik Kills" και τόσα άλλα.

Την Τρίτη 21 Ιουλίου οι Manu Chao La Ventura θα βρεθούν στο TerraVibe με αφορμή τα 20α γενέθλια του Rockwave Festival, στήνοντας ένα party ανάλογο των περιστάσεων. Βe There!

TerraVibe Park
37ο Χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας

Τιμές εισιτηρίων:
Στην πρώτη φάση της προπώλησης τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ.
Στη δεύτερη φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων θα διαμορφωθεί στα 16 ευρώ.
Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 18 ευρώ.
Ταμείο: 19 ευρώ.

Η προπώληση ξεκινά την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015.




Σημεία προπώλησης:
Αθήνα:
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366

Θεσσαλονίκη:
Τicket House, Πλ. Αριστοτέλους 5

Καταστήματα Γερμανός (σε όλη την Ελλάδα)
Καταστήματα ΟΤΕ (σε όλη την Ελλάδα)

Online Purchases ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:



Αναλυτικά για το line up  μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του φεστιβάλ. http://www.rockwavefestival.gr/