25 Μαΐ 2015

Οι απέναντι του Σωτήρη Κακίση (αποκλειστική διακίνησ από το Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν)


Μπορεί να λείπει ο "άγιος" Βασίλης Αυλωνίτης. Υπάρχει όμως ο "μέγας αρχιερεύς" Νίκος Σταυρίδης. Μπορεί να λείπει η "οσία" Σαπφώ Νοταρά, η "δαιμονική" Γεωργία Βασιλειάδου. Υπάρχει όμως ο "διάολος" Κώστας Χατζηχρήστος. Μπορεί πολλοί να λείπουν από το βιβλίο αυτό, από τη ζωή μας. Είναι όμως "όσοι είναι" το πρόσχημα: για πράγματα πέρα από τον κινηματογράφο μιλάμε, σε υποθέσεις πίσω από την οθόνη αναφερόμαστε: για "όλα όλοι" εδώ μέσα ενδιαφέρονται, με "όλα όλοι" ασχολούνται. 

Άνθρωποι αισθηματικοί κι αμετανόητοι, αποκαλύπτονται ευγενικά, υποκλίνονται χωρίς αλαζονεία, όσο τα χειροκροτήματα τους κρατάνε. Λένε, δηλαδή, πιο πολλά από τις φωτογραφίες τους έξω απ' τους κινηματογράφους, διευκρινίζουν αρκετές αιτίες των προβολών τους, "υπερ-φωτίζουν" συγκινητικά μερικές σκηνές του έργου τους. Ένα βιβλίο γεμάτο από συνεντεύξεις ηθοποιών και σκηνοθετών του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου με πάρα πολλές φωτογραφίες από το αρχείο τους.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κίνητρο και ήταν από καιρό εξαντλημένο. Πλέον διατίθεται από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Vakxikon.gr.

ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
Συζητήσεις με πρόσωπα της ελληνικής οθόνης
Σωτήρης Κακίσης
εξώφυλλο: Μπέτυ Λιβανού