27 Μαΐ 2015

Pass2Day | Μουσικά νέα | #127



Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Δευτέρα βράδυ στο Vakxikon Radio, 10-12, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 
 
Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας



 
Οι δέκα μεγαλύτεροι ποπ καλλιτέχνες όλων των εποχών

Το περιοδικό Ultimate-Guitar, το οποίο είναι το αγαπημένο μουσικό περιοδικό της στήλης, έκανε ακόμη ένα δημοψήφισμα με τους καλύτερους ποπ τραγουδιστές όλων των εποχών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία συμμετείχαν μεταλλάδες, ροκάδες και κόσμος από κάθε είδους μουσικής. Το αποτέλεσμα είναι εύκολο. Εσείς ποιον θα ψηφίζατε; Ποιο είναι το πρώτο ονομα που σας έρχεται στο μυαλό; Ο βασιλιάς της ποπ Michael Jackson είναι αυτός λοιπόν που ξεχώρισε με διαφορά από τους υπόλοιπους. Στις υπόλοιπες θέσεις βρίσκουμε μεγάλα ονόματα, αλλά και καλλιτέχνες όπως οι The Beach Boys και Bee Gees να βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα.

10. Elvis Presley
09. Stevie Wonder
08. The Beach Boys
07. Bee Gees
06. Prince
05. ABBA
04. David Bowie
03. Elton John
02. The Beatles
01. Michael Jackson


Ο άνθρωπος που συμμετείχε στον πιο πετυχημένο δίσκο όλων των εποχών Thriller Louis Johnson, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 60 ετών. Ο μπασίστας που έδωσε την νότες από το μπάσο του σε κομμάτια όπως τα Billie Jean και Don't Stop, αλλά συνεργάστηκε και με ονόματα όπως Björk, Paul McCartney, Aretha Franklin, Stevie Wonder και πολλούς άλλους. Ο παραγωγογός του Michael Jackson, Quincy Jones δηλώνει: «Ο Louis ''Thunder Thumbs'' Johnson ήταν ένας από τους κορυφαίους. Πάντα τον θεωρούσα ως σημαντικό μέρος όλης της ομάδας παραγωγής μου».