13 Μαΐ 2015

Pass2Day | Ποιο είναι το καλύτερο road song όλων των εποχών; | #125Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και το ίδιο βράδυ στο Vakxikon Radio, 10-12, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 
Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας
 
 

Η καλύτερη  συντροφιά όταν ταξιδεύεις είναι αδιαμφισβήτητα η μουσική, είτε ταξιδεύεις μόνος είτε όταν ταξιδεύεις με παρέα. Το μέσο με το οποίο θα ταξιδεύεις δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, όσο ρόλο παίζει το εκάστοτε τραγούδι που σε βάζει σε σκέψεις και σε ταξιδεύει μεταφορικά. Πολλές φορές το τραγούδι που θα ακούσουμε κατά την διάρκεια του ταξιδιού συνδυάζεται και με το είδος των διακοπών που που έχουμε επιλέξει να κάνουμε. Επίσης όταν ξεκινάμε τις διακοπές μας η μουσική που επιιλέγουμε να ακούσουμε είναι χαρούμενη, δεν θα ακούσουμε  dark ή τραγούδια που θα χαλάσουν την διάθεση, σε αντίθεση με την επιστροφή μας από τις διακοπές όπου τα συναισθήματα είναι στο ναδίρ και αυτό που θέλουμε είναι τραγούδια με στίχους και μουσική γεμάτα συγκίνηση.

Το ultimate guitar διοργάνωσε ένα δημοψήφισμα με τα 20 καλύτερα road songs όλων των εποχών.Εσείς ποιο θα ψηφίζατε ως το καλύτερο;

Την μάχη κέρδισαν οι Doors με το Riders  on the storm ενώ στην δεύτερη θέση με μικρή διαφορά βρίσκουμε τους   Deep Purple με το Highway Star.

Παρακάτω σας παραθέτουμε αναλύτικά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

20. Willie Nelson –On the road again
19. Lynyrd Skynyrd –Sweet home Alabama
18. Metallica -Fuel
17. The Who –Baba o’Riley
16. Audioslave –I am the highway
15. Kyuss -Gardenia
14. Led Zeppelin –Immigrant song
13. Motorhead –Ace of spades
12. The Proclaimers –I’m gonna be (500 miles)
11. Stone Temple Pilots –Interstate love song
10. Tom Petty –Runnin’down the dream
9. Judas Priest –Breaking the law
8. Queen –Don’t stop me now
7. Golden Earring –Radar love
6. ZZ Top –La  grange
5. Queens of the Stone Age –Go with the flow
4. Red Hot Chili Peppers –Road trippin’
3. Steppenwolf –Born to be wild
2. Deep Purple –Highway star
1. The Doors –Riders on the storm