21 Οκτ 2015

Pass2Day | Επιτέλους νέα άλμπουμ "φέρνει" ο Οκτώβριος | #138

Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Δευτέρα βράδυ στο Vakxikon Radio, 10-12, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 
 
Eπιμέλεια: Διονύσης Κούτρας
 
 

Το πέμπτο στούντιο άλμπουμ είναι ήδη διαθέσιμο από το αγαπημένο στο ελληνικό κοινό συγκρότημα που ακούει στο όνομα Editors. Μετά το "The Weight Of LOve" τo 2013 η μπάντα από τo Stafford της Αγγλίας επανέρχεται με καινούρια δουλειά. Το "In Dream" περιέχει 10 νέα τραγούδια και την μίξη  τους ανέλαβε ο  Alan Moulder (Arctic Monkeys,Marilyn Manson,Nine Inch Nails). Το συγκρότημα άρχισε την περιοδεία του και η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα τους με δύο συναυλίες στην Αθήνα στο Gazi Music Hall την Παρασκευή στις 4 Δεκεμβρίου και στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο στις 5 Δεκεμβρίου στο Principal.


  
37 χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία συνεργασία των δύο μουσικών, Βασίλη Παπακωνσταντίνου & Γιάννη Κούτρα, σε μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ελληνικής δισκογραφίας, το ''Σταυρό του Νότου". Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο  Γιάννης Κούτρας μας συστήνουν έναν νέο δημιουργό, τον Αλέξανδρο Χατζηνικολιδάκη εκτός από τρία τραγούδια που έχουν την υπογραφή των στίχων των Οδυσσέα Ιωάννου, του Χρήστου Φλουρή και της Άννας Καρύδη. Τον δίσκο ανοίγει το τραγούδι "Είσαι Εδώ" και είναι γραμμένο για τον Σάκη Μπουλά.