20 Ιαν 2016

Pass2Day | 10 reunions που όλοι ονειρεύονται | #145 
 
Pass2Day. O Διονύσης Κούτρας επιμελείται τη μουσική στήλη του vakxikon.blogspot.gr. Kάθε Τετάρτη στο blog γράφει για μουσική. Και κάθε Δευτέρα βράδυ στο Vakxikon Radio, 10-12, παίζει μουσική και μιλάει γι' αυτήν. 
 
Eπιμέλεια: Διονύσης ΚούτραςΤο 2016 έχει μπει για τα καλά και όλοι περιμένουν το reunion της μεγάλης μπάντας με το όνομα  Guns N' Roses. Axl και Slash θα συναντηθούν και θα συνεργαστούν επι σκηνής με συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν σε στάδια της Αμερικής όπως ανακοινώνει το Billboard.
Όλα τα reunions μοιάζουν πολύ εύκολα για να συμβούν αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολα. Στις περισσότερες από τις περιπτώσεις οι διαφορές που χωρίζουν τις μπάντες είναι τεράστιες.
Το περιοδικό Rolling Stone ρώτησε τους αναγνώστες του ποιες είναι οι μπάντες που θα ήθελαν να επανεννωθούν και τα αποτελέσματα φαίνονται παρακάτω.
10. Black Crowes 
9. Pink Floyd
8. Genesis
7. Rage against the machine
6. The Kinks
5. R.E.M.
4. Oasis
3. The Smiths
2. Talking Heads
1. Led Zeppelin
Ποιος δεν θα ήθελε να δει ξανά τους Led Zeppelin, The Smiths να δίνουν τα πάντα πάνω στην σκηνή; 'Ολα αυτά τα συγγροτήματα είναι πολύ δύσκολο να επανενωθούν, με τους R.E.M. το 2011 να διαλύουν την μπάντα στο ζενίθ της καριέρας τους, τους Rage against the machine να χάνονται από το 2011 επίσης και τους The Kinks να διαλύονται το 1996. Οι υπόλοιπες μπάντες και για πολλούς από τις κορυφαίες που έχουν περάσει από τον χώρο της μουσικής είναι σχεδόν απίθανο να τους δούμε ξανά μαζί. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...